Italia

Alanera Rosso Veronese

15.74

Tämän viinin maku on kirsikkainen ja taustalla löytyy sopivaa mausteisuutta. Pehmetä tanniinit sekä raikas hapokkuus. Viinin kanssa sopii punaiset liharuoat, Ragu sekä juustot.

 

Antica Formula 100 cl

37.99

Antica Formula on valmistettu vermuttien kehittäjän, Antonio Benedetti Carpanon vuoden 1786 ”Jumalten nektarin” reseptin mukaisesti. Aikamatka vanhaan torinolaiseen luksukseen on tässä!

Antinori Pèppoli

19.98

Luonteeltaan hapokkaat sekä tanniiniset chiantit ovat perinteisiä verisen pihvin sekä tomaattipohjaisten pastojen ystäviä. Tämän keskitäyteläisen viinin aromeista löytyy tyypillistä kirsikkaisuutta, orvokkia sekä tammen savuisuutta.

Antinori Solaia

229.00

Täyteläinen ja suun täyttävä tyylikäs tasapainoinen viini. Aromeissa löytyy punaisia marjoja kuten mustaherukkaa ja kirsikkaa sekä mausteisuutta.Pitkä jälkimaku myötäilee aromeja. Tämä viini sopii erityisesti grillatulle pihville ja paistille. Viini ikääntyy vuosikymmeniä.

Antinori Tignanello

72.90

Tämän supertoskanalaisen nimikin jo aiheuttaa syviä huokauksia. Kukapa ei Tignanellosta haaveilisi? Erittäin pitkä kypsytyspotentiaali ja siksi erinomainen lahja tuttavan viinikellariin. Jos sen sinne vain malttaa laittaa…

Borgo Salcetino Lucarello Chianti Classico Riserva

22.29

Laadukas ja tyypillinen chianti classico on erinomainen valinta veriselle lihalle tai tomaattikastikkeelle!

Casisano Brunello di Montalcino

44.99

Brunellot ovat Italian kruunun jalokiviä. Tämä upea, täyteläinen, hapokas ja runsaan tanniininen viini on tehty hyville pihveille, kuten reunoiltaan hiiltyneelle, mutta sisältä veriselle fiorentina-pihville.

Casisano Rosso di Montalcino

19.99

Tämä ”brunellon pikkuveli” omaa hyvän hinta-laatusuhteen. Sangiovesestä tehty hapokas, kirsikkainen ja tanniininen viini sopii hyvin pihveille, mutta myös voimakkaille tomaattipohjaisille pastoille.

Gaja Barbaresco

169.49

Intensiivinen rubiininpunainen viini tuoksuu metsämarjoille, orvokeille, luumulle, hienostuneille mausteille, lakritsalle, aavistuksen kahville. Suussa kuiva mutta runsaan hedelmäinen, miellyttävän hapokas, täyteläinen, hieman mineraalinen. Runsaat tanniinit ovat hienorakenteiset ja kypsät, jälkimaku on elävä ja pitkä.

Gaja on nimenomaan kuuluisa Barbarescoistaan ja Barbarescon maailmanmaineen luomisesta.

 

Gaja Ca’Marcanda Promis

41.94

Tumman rubiininpunainen viini on kypsän hedelmäinen, jopa hieman hilloinen: tummaa luumua, mustaherukkaa, kuivattuja yrttejä ja kukkia. Suussa kuiva mutta kypsän hedelmäinen, täyteläinen, notkea, pehmeän tanniininen. Varsin harmoninen ja kypsytyskelpoinen.

Gaja Sito Moresco

49.90

Kuuluisaakin kuuluisammalta Gajalta täyteläinen ja napakka katsahdus Ranskan suuntaan: Runsaan hedelmäinen Merlot yhdistettynä Cabernet Francin yrtisyyteen, viimeisenä hapokas ja tanniininen Piemonten oma Nebbiolo ovat luova ja ikääntymistä lupaava yhdistelmä!

Gancia Americano

14.40

Klassinen italialainen viinipohjainen, makea mutta raikastavan katkera aperitiivi – sellaisenaan tai drinkkien ainesosana. Säilyy myös avattuna pitkään!

Gancia Asti 0,2

4.04

Perinteikäs piemontelainen ja Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini mahtuu myös käsilaukkuun! Marjaisille jälkiruoille tai muuten vain pieneen nautinnolliseen hetkeen!

Gancia Asti Dolce on Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini

Gancia Asti 0,375

7.60

Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini on kuin suunniteltu suomalaiseen kesään: marjaisille jälkiruoille tai ihan vaan ilta-auringosta nautiskeluun! Piccolopullo kulkee kevyesti myös käsilaukussa!

Gancia Asti Dolce on Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini

Gancia Asti 0,75

12.23

Perinteikäs piemontelainen on Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini! Juoma on paikallaan kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia.

Gancia Asti magnum

Gancia Asti 1,5

25.46

Makean, keskihapokkaan ja pehmeästi kuplivan viinin tuoksussa on eksottisia hedelmiä, sitruksisuutta, salviaa sekä rusinaa. Erinomainen juhlaviini kakuille, tortuille, kekseille ja pikkusuolaisille!

Gancia Cuvée 36 Mesi Brut

27.90

”Alta Langa DOCG”- vain parhaimpina vuosina valmistettava Piemonten oma ”samppanja” on moniulotteinen: omenan ja sitrusaromien lisäksi siihen on kehittynyt keksimäistä paahteisuutta, mantelia, hiivaa sekä vaniljaa. Kuiva, hapokas ja täyteläinen suutuntuma sekä pehmeä mousse, jonka tasainen, kypsä jälkimaku säilyy pitkään.

Gancia Prosecco 0,2

4.21

Kansainvälisesti trendikäs prosecco tunnetaan herkästä, keveästä raikkaudestaan. Suositun tuottajan helposti korkattava pikkupullo pieneen juhlahetkeen!

Gancia Prosecco 0,75

13.40

Vaalean vihertävänkeltainen runsaasti kupliva viini tuoksuu proseccolle tyypillisesti omenoilta ja päärynöiltä. Suussa kuiva, keskihapokas, mousseltaan eloisa, pehmeän sitruksinen ja kypsän omenainen. Jälkimaussa voi aistia aavistuksen jäännössokeria. Rakenteeltaan tasapainoinen ja miellyttävä prosecco!

Gancia Rosé Brut

11.39

Herttainen ruusunmarjan punainen kuohuva, jonka ruusuiset ja mansikkaiset aromit viettelevät, vaikka suutuntuma onkin kuiva ja raikas. Sopii täyteläisemmillekin alkupaloille, kuten vaikkapa pastrameille, lihaisille ja kalaisille.

Guado al Tasso Vermentino

16.90

Aromikas vermentino Toscanan kuuluisalta Bolgherin viinialueelta. Perinteinen kumppani vongole-pastalle ja muille herkille meriruoille, sekä kesäisille salaateille.

La Jara Organic Prosecco Brut

12.99

Brut- luokiteltu Prosecco on sarjassaan kuivin – jopa Extra dryta kuivempi, toisin kuin usein luullaan. Tämä kuiva luomukuohuva on parhaimmillaan kalaruokien ja äyriäisten seurana. Raikkaan viheromenainen tuoksu, maku on kuiva, sitruksinen ja hieman yrttinenkin.

Le Orme Barbera d’Asti Superiore

18.99

Tämä viini on keskitäyteläinen ja hienostuneen hedelmäinen. Tuntuva hapokkuus ja pehmeät tanniinit. Sopii erityisesti kypsille liharuoille, paisteille, maksalle ja pastoille.

Livon Friulano

17.39

Ihastuttava Koillis-Italian tyypillinen raikas mutta herkkä, kypsän hedelmäinen ja mantelinen Friulano-lajike on miellyttävä aperitiivi tai paistetun kalan kumppani.