Portugali

Chryseia

59.99

Erittäin täyteläinen ja intensiivisen marjainen, tyylikkästi tammitettu ja kypsän tanniininen Douron kuuluisuus sopii riistalle ja laadukkaalle pihville.

Cossart Gordon 5 Year Old Sercial Madeira

13.90

Kuiva sercial-madeira on upea ja pitkät perinteet omaava aperitiivi, jonka luonnollinen hapokkuus syntyy ainoastaan Madeiran ainutlaatuisessa maaperässä!

Cossart Gordon Good Company Full Rich Madeira

20.98

Makea ja rikas madeira on oiva ”jälkiruoka” myös sellaisenaan muistuttaen rusinaa, taatelia, pähkinöitä ja suklaata – sekä näille myös sopiva kumppani!

Graham’s 10 Years Old Tawny 20 cl lahjapakkaus

11.99

Elegantti ikäännytetty tawny pieniin hemmotteluhetkiin. Omenapiirakka ja tämä – ihanampaa hetkeä ei olekaan!

Graham’s 10 Years Old Tawny Port

28.90

Keskimäärin 10 vuotta tammitynnyreissä kypsyneiden tawnyporttien sekoitus on elegantti, hedelmämarmeladinen, hunajainen, pähkinäinen ja viikunainen.

Graham’s 1977 Vintage Port magnum

375.00

Vuosisadan loppupuoliskon parhaaksi vuosikerraksi arvioitu viini on saanut kehittyä magnumkokoisessa pullossaan hitaasti ja arvokkaasti. Sen arviot vilisevät pelkkiä superlatiiveja, mutta pieni varoituksen sana: maistaminen voi myös mykistää!

Graham’s 1983 Vintage Port

125.00

Vuosikerta 1983 oli yksi upeimmista tuottaen vahvoja ja todella syvän värisiä viinejä. Edelleen ryhdikäs ja intensiivinen viini on nyt tiilenpunainen, ja sen aromit ovat kehittyneet kuivattujen hedelmien, sikarilaatikon, mustan oliivin ja lakritsin suuntaan. Viiniasiantuntijoiden mukaan ehdottomasti huipussaan!

Graham’s 20 Years Old Tawny Port

399.00

Upea, palkintoja kahminut keskimäärin 20-vuotta kypsytettyjen tawnyjen blendi on rikas ja intensiivinen. Kypsä hedelmäisyys ja kuivatut hedelmien kuoret, pähkinät ja viikunat jatkuvat pitkään vivahteikkaassa maussa. Näyttävässä 4,5 litran pullossa!

Graham’s 2000 Vintage Port

99.00

Graham’s on maailmankuulu erinomaisista vuosikertaportviineistään. Ne valmistetaan ainoastaan erinomaisina vuosina valikoiduilta viinitarhoilta. Vuosikerran 2000 sato oli harvinaisen pieni, mutta sitäkin täydellisempi: rypäleet alkoivat jopa rusinoitua ihanteellisesti juuri ennen sadonkorjuuta!

Graham’s 30 Year Old Tawny Port

119.00

Loistelias, kypsä tuoksu on runsas, antelias ja mausteisen tyylikäs tässä keskimäärin 30 vuotta kypsytettyjen tawnyjen blendissä. Upea hapokkuus ja suorastaan voimistuva jälkimaku.

Graham’s Late Bottled Vintage Port 5 cl

2.98

Upea laatuport pieneen hemmotteluhetkeen: anna intensiivisen makean ja kypsän marjaisuuden vietellä hymy huulillesi!

Graham’s Late Bottled Vintage Port 2012

22.35

Tämä mustasävytteinen, intensiivisen marjainen, taatelinen ja viikunainen makea port ja suklaa: voiko ihanampaa hemmottelua kuvitellakaan? Myös sinihomejuustot ja voimakkaat kypsytetyt juustot.

Graham’s Natura Reserve Ruby Port

21.49

Luomu-reserveport on elegantti ja pehmeä muistuttaen vadelmahillon, rusinan, eukalyptuksen ja maitosuklaan aromeja. Rypäleet kerätään Graham’sin luomutilan yli 20-vuotiaista köynnöksistä.

Graham’s Quinta dos Malvedos Vintage Port 0,375l

28.90

Voit kellaroida tämän vuosikertaportin jopa kymmeniksi vuosiksi, tai nauttia heti sen intensiivisestä ja lämpimästä, makean mausteisesta tummasta hedelmäisyydestä esimerkiksi juustojen ja suklaan kera! 

Graham’s Single Harvest Tawny Port 1972

249.00

Keräilyharvinaisuus on upeassa kunnossa: aprikoosimarmeladin, taatelin, toffeen ja hasselpähkinän aromit ovat vasta alkusoittoa kokonaiselle makujen sinfonialle!

Graham’s Six Grapes Port

23.49

Six Grapes on tyyppiesimerkki Graham’sin täyteläisestä ja moniulotteisesta tyylistä. Nimi viittaa vanhaan tapaan piirtää tynnyriin rypäleitä laadun mukaan – kuusi parhaalle. Six Grapes muistuttaakin tyyliltään intensiivisiä vintage-portviinejä.

Graham’s The Tawny

23.49

The Tawny on erikoissekoitus Graham’sin parhaita tawny-portviinejä, jotka ovat 7-9 vuoden tammitynnyrikypsytyksensä aikana kehittäneet marmeladin, appelsiinin kuoren ja paahdetun mantelin aromeja.

Graham’s Vintage Port 2011

89.90

Graham’sin neljäs vuosikerta-portviini 2000-luvulla on tehty viiden eri tilan parhaista, erikseen valituista rypäleistä. Nuorena voimakas, tanniininen, hilloinen ja mausteinen, aromeissa myös orvokkia ja kiinalaista mustaa teetä. Sijoituskohde!

Smart Dog hanapakkaus

33.58

Portugalin Alentejon lämmössä Syrah ja Trincadeira –rypäleet kehittävät runsaan sokeripitoisuuden ja runsaat tummanmarjaiset aromit. Pehmeätanniinisena viini sopii hyvin myös grillilihoille.

Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port 2004

26.49

Neljä vuotta tynnyreissä kypsynyt vuosikertaport on täyteläinen, elegantti ja kehittynyt. Sopii edelleen kellaroitavaksi tai nautittavaksi juustojen, pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien kanssa.

Symington Altano Organic

14.90

Vuoden luomuviini on täyteläinen ja kypsän tanniininen, aromeiltaan kukkainen, karhunvatukkainen, suklainen, paahteinen ja mausteinen. Erityisen toimiva lampaan ja riistalintujen kanssa.

Symington Altano Vinho Branco

12.49

Kuiva, raikas ja keskitäyteläinen portugalilainen tuoksuu persikoille ja aprikooseille sekä sopii hyvin grillatuille kaloille ja äyriäisille. Myös merelliset risotot.

Symington Altano Vinho Tinto

12.49

Symingtonin perhetilan laadukas punaviini on valmistettu portviinin rypälelajikkeista Douro-joen varrella, portviinitilojen keskellä. Eloisan kukkainen ja mausteinen viini on kuiva, keskihapokas ja keskitanniininen, miellyttävä kokonaisuus.