Ranska

Charles Heidsieck Blanc des Millenaires Champagne Brut 1995

165.00

Keräilyharvinaisuus on kuin vanha maisemakuva, joka palauttaa ajassa taakse päin: legendaarisen vuosikerran tarkkaan valikoidut Chardonnayt, 4 Grand Cruta ja Premier Cru ovat 21 vuotta myöhemmin edelleen elegantteja ja nuorekkaita, salaperäisesti toisiinsa kietoutuneita.

Charles Heidsieck Brut Réserve

51.90

Vuoden samppanja Vuoden Viinit 2016 –kilpailussa! Moniulotteinen, runsas mutta samalla elegantti, kypsän hedelmäinen ja briossinen. Upea aloitus illalle tai tyylikäs äyriäisten seuralainen.

Clarendelle blanc

19.99

Erinomaisen hinta-laatusuhteen omaava bordeaux, joka kuivana ja keskihapokkaana sopii moneen: kermainen pasta, kala ja beaurre blanc –kastike, kanasalaatti, voileipä kylmäsavulohella…

Clarendelle rouge

19.99

Tämä keskitäyteläinen ja pehmeätanniininen bordeaux on valmis juotavaksi jo nyt, toisin kuin useat, nuorena kireän oloiset serkkunsa. Punainen liha tai kovat juustot täydentävät nautinnon.

de Ladoucette Pouilly-Fumé

33.50

Pouilly Fumé on yksi Ranskan arvostetuimmista valkoviinialueista. Sen kuivat Sauvignon Blancit saavat hienostuneet herukkaiset sekä mineraaliset arominsa muinaisesta fossiilisesta merenpohjasta!

Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering

27.50

Kylmä suolainen kalalautanen ja tämä raikkaan hapokas, hienostuneen mausteinen ja mineraalinen Grand Cru Riesling – tyylikkäämpää aterian aloitusta on vaikea hakea!

Duval-Leroy Femme Grand Cru Champagne Brut

74.90

Femme de Champagne Brut Grand Cru on talon johtajan Carole Duval-Leroyn ja kellarimestari Sandrine Logetten luoma upean elegantti  samppanja. Rypäleet tulevat valikoiduilta grand cru -tarhoilta . Maku on upean tapasapainoinen, hienostuneen hedelmäinen, kevyen paahteinen, pitkä jälkimaku

Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

Gustave Lorentz Cuvée des Asperges

13.98

Parsalle erityisesti räätälöity, lumoavan kukkainen ja miellyttävän hapokas viini on sekoitus Alsacen Pinot Blanc’ta ja Pinot Auxerrois’ta. Sopii loistavasti myös aromikkaille kasvisruoille ja kevyille kalaruoille.

Gustave Lorentz Evidence Pinot Blanc Biologique

14.99

Perheomisteisen alsacelaisen luomuviinitalon pinot blancissa on valkoisten kukkien, päärynöiden ja vihreiden omenoiden kaunis aromimaailma

Gustave Lorentz Grand Cru Kanzlerberg Riesling 2008

32.90

Riesling 2008 Kanzlerbergin kuuluisalta kipsiä sisältävältä Grand Cru -tarhalta on kypsynyt huikean monikerroksiseksi: hienoa petroolia, kypsää persikkaa, aprikoosia, ruutia ja hunajaa…

Gustave Lorentz L’ami des Crustacés Pinot Blanc

12.78

Äyriäisruoille räätälöity viini on kuiva ja siinä on eloisa hapokkuus sekä miellyttävä mineraalisuus. Viinin tuoksussa on kypsää hedelmäisyyttä ja valkoisia kukkia. Sitruksinen kirpeys tuntuu kielen kärjellä. Tasapainoinen raikas kokonaisuus!

Gustave Lorentz Le Rosé Pinot Noir Magnum

32.90

Kuiva ja raikas gastronominen rosé Alsacesta näyttävässä magnumpullossa sopii kylmille lihaleikkeille, ruokaisille salaateille ja kanaruoille.

Gustave Lorentz Riesling Réserve

29.98

Puhdaspiirteinen ja mineraalinen, kuiva ja gastronominen magnum-koon Riesling perheomisteiselta viinitalolta Alsacesta sopii paistetuille tai grillatuille kaloille juhlavaankin kattaukseen.

Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

10.48

Oivallinen viini kevyille kalaruoille, raikas ja eloisa, tyypillinen ja tyylikäs alsacelainen Sylvaner, jota leimaavat sitruksiset ja kukkaiset aromit sekä mineraalisuus.

Louis Max Beaucharme Chardonnay

14.54

Gastronomisessa burgundissa yhdistyvät pohjoisesta Chablis’n alueelta kerättyjen rypäleiden rapsakat hapot, Côte d’Orin pyöreys, Côte Chalonnais’n rehevyys ja Maconnais’n leveä hedelmäisyys.

Retrofollies

11.98

Viehättävä Provencen rosé hurmaa kukkaisen vadelmaisella tuoksullaan ja toimii niin kesäisenä aperitiivina kuin grillattujen kalojen, tomaattisten lisukkeiden, vaaleiden lihojen ja välimerellisten kasvisruokien kumppanina!