Ranska

Baron de L.

72.90

Vain parhaina vuosina vanhoista köynnöksistä valmistettava pehmeä Pouilly-Fumén aatelinen on haluttu keräilykohde ja juhlaillallisen helmi.

Chablis Grand Regnard

39.90

Upea, elegantti ”lippulaiva-chablis” alueen vanhimpiin lukeutuvalta Regnardilta on kuiva ja hapokas, mutta suuntäyttävä ja todella aromikas.

Charles Heidsieck Blanc des Millenaires Champagne Brut 1995

178.86

Keräilyharvinaisuus on kuin vanha maisemakuva, joka palauttaa ajassa taakse päin: legendaarisen vuosikerran tarkkaan valikoidut Chardonnayt, 4 Grand Cruta ja Premier Cru ovat 21 vuotta myöhemmin edelleen elegantteja ja nuorekkaita, salaperäisesti toisiinsa kietoutuneita.

Charles Heidsieck Brut Réserve

53.49

Vuoden samppanja Vuoden Viinit 2016 –kilpailussa! Moniulotteinen, runsas mutta samalla elegantti, kypsän hedelmäinen ja briossinen. Upea aloitus illalle tai tyylikäs äyriäisten seuralainen.

Charles Heidsieck Brut Vintage 2005

81.99

Hienon vuosikerran herkkä ja moniulotteinen blendi on kuiva ja erittäin hapokas, upean balanssin ja kermaisen moussen omaava viini. Aprikoosi, taateli ja viikuna jatkavat loputtomiin, ja runsas hedelmää kertoo, että viinillä on edelleen kypsytyspotentiaalia.

Charles Heidsieck Rose Vintage 2006

98.30

15:n crun mestarillinen blendi, jolla on edelleen mahtava kellarointipotentiaali! Suussa erittäin kuiva ja hapokas, täyteläinen, mousseltaan kermainen viini tuoksuu mansikkahillolta, karamellisoiduilta hedelmiltä, kanelilta, kardemummalta, hunajalta ja praliinilta…

Clarendelle blanc

20.50

Erinomaisen hinta-laatusuhteen omaava bordeaux, joka kuivana ja keskihapokkaana sopii moneen: kermainen pasta, kala ja beaurre blanc –kastike, kanasalaatti…

Clarendelle rouge

20.50

Tämä keskitäyteläinen ja pehmeätanniininen bordeaux on valmis juotavaksi jo nyt, toisin kuin useat, nuorena kireän oloiset serkkunsa. Punainen liha tai kovat juustot täydentävät nautinnon.

Comte Lafond Sancerre

Intensiivinen sancerre saa upeat mineraalinsa muinaisen merenpohjan maaperästä. Aromaattinen, eksoottisille kukille ja hedelmille sekä lajikkeelle tyypillisesti mustaherukan lehdille tuoksuva viini on kuiva, hapokas ja erittäin pitkä.

de Ladoucette Pouilly-Fumé

35.90

Pouilly Fumé on yksi Ranskan arvostetuimmista valkoviinialueista. Sen kuivat Sauvignon Blancit saavat hienostuneet herukkaiset sekä mineraaliset arominsa muinaisesta fossiilisesta merenpohjasta!

Domaines Schlumberger Les Princes Abbés Pinot Noir

26.40

Alsacelaisen Schlumbergerin perheen pinot noir on gastronominen ja tyylikäs punaviini Bollenbergin ja Gran Cru Saeringin mineraalisista maaperistä!

Domaines Schlumberger Pinot Blanc Les Princes Abbés

16.95

Elegantti Alsacen pinot blanc hienostuneille kaloille ja äyriäisille

Domaines Schlumberger Pinot Gris Les Princes Abbés

20.59

Täyteläinen alsacelainen pinot gris runsaille, jopa maustetuille kalaruoille tai voimakkaille juustoille!

Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering

29.49

Mineraalinen, kuiva Alsacen Grand Cru -riesling Saering-kukkulalta, jota jo roomalaiset valloittajat viljelivät!

Domaines Schlumberger Riesling Les Princes Abbés

20.48

Nuorekas, raikkaan hapokas riesling sopii loistavasti jopa happamia lisukkeita sisältävän annoksen kumppaniksi! Tyylikäs kumppani vaaleille kaloille.

Domaines Schlumberger Vendange Tardive Cuvée Christine Gewürztraminer

30.95

Hurmaava makea gewürztraminer on nimetty perhetilaa vuosikymmeniä johtaneen Christine Schlumbergerin mukaan. Rypäleet on poimittu myöhään syksyllä (=vendage tardive) perheen Grand Cru Kessler -tarhalta.

Duval-Leroy Blanc de Blancs Prestige Grand Cru Brut 2006

49.70

Hienostunut, kevyen paahteinen ja eloisa samppanja, jonka tuoksusta löytyy briossia ja paahdettua mantelia.

Duval-Leroy Brut

41.89

Samppanja, jossa pehmeys ja hapokkuus ovat lempeässä tasapainossa. Tumman suklaan, kanelin ja paahdettujen viikunoiden aromeja. Hienostunut ja suussa sulava samppanja.

Duval-Leroy Champagne Brut Organic

41.89

Kuiva, hienostunut ja raikas luomusamppanja. Päärynän ja kriikunan runsaita aromeja. Antoisa ja suun täyttävä, tasapainoinen, jossa kevyt tammisuus. Viinitarhat tuottavat keskimääräistä pienemmän satomäärän, minkä vuoksi rypäleet ovat konsentroituneempia ja ilmentävät terroiria monimuotoisesti.

Duval-Leroy Cuvée Paris Champagne Brut

42.80

Cuvée Paris on ainutlaatuinen ja laadukas samppanja. Erittäin kuiva, tasapainoinen ja hedelmäinen. Suussa samppanja on pyöreä, arominen ja raikas.

Duval-Leroy Femme de Champagne Brut 2000

74.90

Tyyliltään elegantti ja naisellinen samppanja, jossa on paahteisuutta, hapokkuutta ja raikkautta. Maku on kuiva, silkkinen ja melko pitkäkestoinen. Vuosi 2000 oli lämpötilaltaan keskimääräistä lämpimämpi. Sateet painottuivat erityisesti heinäkuuhun, myös raekuurojen muodossa. Sääolosuhteista huolimatta vuosikerran Chardonnay rypäleiden kunto oli erityisen hyvä.

Duval-Leroy Femme Grand Cru Champagne Brut

74.90

Femme de Champagne Brut Grand Cru on talon johtajan Carole Duval-Leroyn ja kellarimestari Sandrine Logetten luoma upean elegantti  samppanja. Rypäleet tulevat valikoiduilta grand cru -tarhoilta . Maku on upean tapasapainoinen, hienostuneen hedelmäinen, kevyen paahteinen, pitkä jälkimaku

Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

Femme de Champagne Brut Grand Cru

74.90

Femme de Champagne Brut Grand Cru on talon johtajan Carole Duval-Leroyn ja kellarimestari Sandrine Logetten luoma upean elegantti  samppanja.

Rypäleet (80 % Chardonnay ja 20 % Pinot Noir) tulevat valikoiduilta grand cru -tarhoilta (Avize, Chouilly, Le Mesnil sur Oger, Ambonnay).

 

 

Fortant Merlot Rosé

10.98

Mainio viini sopii moneen makuun, myös mausteisille ruoille. Aasialainen tulinen kanaruoka ja tämä puolikuiva rosé – voilà!