K-Ruoka: Viinisuositukset grillimenuille

Suomalaiset nauttivat kesän mukanaan tuomasta grillikaudesta. Grillissä kypsyvät niin lihat, kalat kuin kasvikset – jokaisen makunystyröille jotain! Mutta millainen on oikea grilliviini?

Viininvalinta riippuu grillattavista ruoista. K-Ruoka on koonnut viisi toinen toistaan herkullisempaa Grillimenua: liha, kana, kala, kasvis ja vegaani. Me Viinipostilla kruunasimme menut parittamalla niiden kanssa yhden valkoisen ja yhden punaisen viinin.

Grillikausi alkakoon!

Kuva: K-Ruokamediat

Grilliviinit lihalle

Grillimenu lihasta: El Coto Blanco & El Coto Crianza

El Coto Blanco on hedelmäisen raikas espanjalainen valkoviini kesän grilliherkkujen kylkeen. Vaaleankeltainen viini tuoksuu intensiivisesti vaaleille hedelmille kuten omenalle, persikalle ja banaanille. Suussa kuiva, keskitäyteläinen ja sitrusmaisen raikas. Erinomainen ruokaviini niin grilliruoille kuin kasvis- ja kalaruoille. Muista nauttia viini hyvin viilennettynä (7-8 astetta). 9,98 €/0.75l. Tilaa viini täältä

El Coto Crianza on raikkaan kirsikkainen ja karpaloinen espanjalainen tempranillo, joka toimii hyvin rasvaisten liharuokien, kuten makkaroiden kumppanina – siis loistava grilliruokien kanssa! Keskitäyteläinen, pehmeätanniininen ja hennon paahteinen viini nauttii myös naudan ulkofileepihvistä ja savupaprikarubistaRubiininpunainen viini tuoksuu raikkaan marjaiselta: hapankirsikkaa, karpaloa ja puolukkaa. Hapokkuus sopii hyvin rasvaisten ruokien kanssa: makkarat, pizzat ja haudutetut padat, myös tomattikastikkeet. 12,75 €/0.75l.  Tilaa viini täältä

Grilliviinit kanalle

Grillimenu kanasta: Casillero del Diablo Chardonnay & Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Casillero del Diablo Chardonnay on loistava viini grillatun kanan, makean maissin ja raikkaan parsa-sitrussalaatin kanssa. Tämä chardonnay on kuiva ja raikas ja sen mausta löytyy vaniljaa sekä vaaleita hedelmiä. Viinissä on aavistus paahteisuutta ja pitkässä jälkimaussa kirpeää hapokkuutta. Tuoksu myötäilee makumaailmaa korostaen raikkautta, hedelmää ja hasselpähkinää. Loistava viini myös sellaisenaan nautittavaksi! 10,49 €/0.75l. Tilaa viini täältä

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon sointuu hyvin grillipinnan saaneen broilerin kanssa, olematta kuitenkaan liian tuhti. Tyyliltään keskitäyteläinen ja kypsän marjaisa viini, josta löytyy kevyttä mausteisuutta ja kirsikkaa. Maku on pehmeä johon tammikypsytys on tuonut pyöreitä vaniljaisia aromeja. Tuoksussa kypsää hedelmää, josta erottuu kirsikkaa ja tummaa luumua. Erinomainen myös seurusteluviininä! 10,49 €/0.75l. Tilaa viini täältä

Grilliviinit kalalle

Grillimenu kalasta: Novas Gran Reserva Sauvignon Blanc & Novas Gran Reserva Pinot Noir

Novas Gran Reserva Sauvignon Blanc on hapokkaan sitruksinen ja erinomainen K-Ruoka reseptin grillatun lohen kanssa. Tämä kuiva ja vivahteikas Sauvignon Blanc raikastaa miso-inkiväärivoi katkarapuja. Tuoksussa erottuu tyypillisisä Sauvignonin aromeja kuten herukan lehdet, karviaisenmarjat ja leikattu ruoho. Novas sarjan viinit ovat luomuja ja sopivat myös vegaaneille! 13,49€/0,75l. Tilaa viini täältä

Novas Gran Reserva Pinot Noir tuoksuu vadelmille, mustaherukoille ja ruusunterälehdille. Keveytensä ansiosta tämä Pinot Noir on oiva valinta lohen seuraksi ja kukkakaalille punajuuritzatsikilla. Kuiva ja hedelmäinen suutuntuma saa ryhtiä varsin hyvästä hapokkuudesta sekä pehmeistä tanniineista. Jälkimaun miellyttävä paahteisuus täydentää tuoretta hedelmäisyyttä. Novas sarjan viinit ovat luomuja ja sopivat myös vegaaneille!  13,49€/0,75l. Tilaa viini täältä

Grilliviinit kasvisruoalle

Kasvissyöjän grillimenu: Rhone to the Bone Blanc & Rhone to the Bone Rouge

Rhone to the Bone Blanc tuoksuu raikkaalle aprikoosille, valkoisille kukille sekä hivenen hunajalle. Vaalean kullankeltaisen viinin maussa voit aistia niin ikään valkoisia hedelmiä. Valkoviini on kuiva, runsas ja se omaa pitkän loppumaun. Nauti viiniä K-Ruoan kasvissyöjän grillimenun kanssa. Viini sopii paritettavaksi myös vaalean lihan, rasvaisen kalan sekä lohen kanssa. 14,39 €/0.75l. Tilaa viini täältä

Rhone to the Bone Rouge on kirkkaan rubiininpunaisen värinen viini, jonka herkässä tuoksussa voit havaita kirsikan ja vadelman aromeja, taustalla häivähtää myös lakritsia. Suussa punaviini on kuiva ja keskitäyteläinen sekä maukas ja mehevän marjainen. Viini on omiaan vegehampurilaiselle, mutta sopii loistavasti myös runsaan makuisille liharuoille, kuten lampaalle, porolle, hirvelle ja härälle. Mukava seuralainen myös koville juustoille! 14,90 €/0.75l. Tilaa viini täältä

 

Vegaaninen grillimenu: Black Tower Hedgerow Organic & Casillero del Diablo Pinot Noir

Black Tower Hedgerow Organic on herttaisen puolikuiva luomu- ja vegaaniviini, jota sopii nauttia sellaisenaan viilennettynä tai esimerkiksi grillatun bataatin kanssa. Vaalean vihertävänkeltaisen viinin tuoksussa voi aistia runsaasti omenaa, päärynää ja kukkia. Suussa puolikuiva, eloisan hapokas, jättäen kevyen suutuntuma. 9,88 €/0.75l. Tilaa viini täältä

Casillero del Diablo Pinot Noir on vegaaninen viini maailman myydyimmältä chileläiseltä viinimerkiltä. Tämä kevyt Pinot Noir on loistava yleisviini vegaaniselle grilliruualle. Sen maku on keskitäyteläinen, kevyen puolukkainen, kirsikkainen ja hennon lakritsinen. Loistava viini myös sellaisenaan nautittavaksi! 10,49 €/0.75l. Tilaa viini täältä