Maaliskuun uutuudet

Viinipostilla on jälleen tulossa uutuuksia Alkoihin maaliskuun aikana. Uutuuksissa niin punaista, valkoista kuin roseeta. Myös isommalle seurueelle jaettavaksi hanapakkaus!

Black Tower Riesling Gewurtztraminer BIB 2018 valkoviini on nyt hanapakkauksessa.

Black Tower Riesling Gewürtztraminer hanapakkaus

Saksan suosituimman viinibrändin uutuus tarjoilee kukkaista hedelmäisyyttä kätevässä hanapakkauksessa!

Vaaleankeltaisen viinin eloisa tuoksu muistuttaa kevään kukkia ja trooppisia hedelmiä, kuten persikkaa ja hunajamelonia. Suussa puolikuiva mutta pirteä, kevyessä olemuksessa maistuvat päärynä, papaija ja ananas. Runsas hapokkuus tasapainottaa lievää makeutta ja jälkivaikutelma on kevyt, iloinen ja puhdaspiirteinen.

Viini on suunmyötäisenä sopiva niin seurusteluun kuin keveille kasvis- ja kalaruoillekin. Pienen jäännössokerisuutensa ansiosta ruokaa voi myös maustaa rohkeasti!

Saatavilla Alkoista 15.3.

Ravoire et Fils Rhone to the Bone Rouge täydentää runsaan makuiset liharuoat tyylillä

Ravoire et Fils Rhone to the Bone Rouge

Roger Ravoire ja hänen poikansa valmistavat viinejä Luberonin rinteiden juurella, Rhonen laakson ja Provencen alueiden rajamailla. Suvussa on pitkät juuret viininvalmistuksessa, ja Ravoirien taitoihin luottavat useat viininviljelijät niin Rhonessa kuin Provencessakin.

Rhone to the Bone on nimensä mukaisesti tyyppiesimerkki Côtes du Rhônen erinomaisista nuorista punaviineistä. Lasissa kirkkaan rubiininpunaisen värin reunat vivahtavat purppuraan luvaten tuoreutta ja heleää hedelmää. Ja sitä löytyy: antava mutta herkkä tuoksu on kirsikkainen ja vadelmainen, taustalla häivähtää myös lakritsia. Suussa kuiva ja keskitäyteläinen viini on niin ikään maukas ja mehevän marjainen. Silkkiset tanniinit tasapainottavat runsasta hedelmää ja jälkimaku on pyöreän herukkainen ja hieman mausteinen.

Grenache ja Syrah –rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä, ja sekä alkoholikäymisen että sitä seuranneen 4-5 viikon maseraation aikana mäskiä on sekoitettu aromien muhkeuden maksimoimiseksi. Viiniä on kypsytetty terästankeissa yhden vuoden ajan ennen pullotusta.

Viini on omiaan runsaan makuisille liharuoille, kuten lampaalle, porolle, hirvelle ja härälle. Mukava seuralainen myös koville juustoille!

Tilaa tästä

Fetzer 1000 Stories Zinfandel

1000 Stories Zinfandel

Kalifornialaisen luomuviinitalon uutuus ”tuhat tarinaa” on nostalgian synnyttämä. Viinintekijä Bob Blue kertoo, että alkuaikoina Fetzerillä ei ollut varaa kalliisiin ranskalaisiin viinitynnyreihin, ja niin hän päätyi ostamaan käytettyjä bourbontynnyreitä viinien kypsytysastioiksi. Viskitynnyrit ovat kuitenkin vahvasti paahdettuja viinitynnyreihin verrattuina, ja saattaapa edellisen tuotteen makuakin hieman sekoittua viinin aromeihin. Tribuuttina tuohon aikaan ja tarinoihin (joita siitä ilmeisesti riittäisi) Fetzer on nyt julkaissut viinin 1000 Stories!

Tumman rubiinipunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle: heleää kirsikkaa, makeaa luumua ja boysenmarjaa reunustavat jugurtti ja aavistus vaniljaa. Suussa kuiva, mutta pyöreän hedelmäinen. Uhkeassa makumaailmassa aromit täydentyvät paahdetulla maustepippurilla, hillolla ja karamellilla. Viinin hapot ovat maltilliset, ja tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen. Priimusesimerkki kalifornialaisesta tyylistä pienellä tvistillä!

Ruokasuosituksena tuhdit, paahdetut ja mausteisetkin pihvit. Makeahkot komponentit, kuten hunajasipuli tai hillotut juurekset täydentävät kokonaisuutta.

Lue täältä tapaamisestamme Bob Bluen kanssa!

Tilaa tästä

La Fleur de Julie Rosé

”Julien kukka” on ilahduttava uutuus Bordeaux’sta! Sen nuorekas makuprofiili tuo mieleen kevään ensimmäiset kukat ja kesäisen huolettomuuden.

Merlot ja Cabernet Franc –rypäleet on puristettu hellästi, ja kun kuoret ovat luovuttaneet mehuun värikylläistä uutostaan juuri sopivasti, ne on erotettu valmistuvasta roseeviinistä.

Vaalean lohenpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle: mansikkaa, vadelmaa, punaista omenaa, kypsää karviaismarjaa ja hienoista keväistä yrttisyyttä. Suussa kuiva ja kevyt, heleää hedelmää tasapainottaa raikas verigreippimäinen hapokkuus. Iloinen raikas kokonaisuus, joka sopii niin aperitiiviksi kuin keveille kasvis- ja kalaruoille sekä yrttipiirakoille. Tarjoillaan hyvin viilennettynä (11-12°C).

Tilaa tästä

Tempore Generacion 76 Tempranillo

Bodegas Tempore syntyi monia sukupolvia viiniä viljelleen perheen intohimosta ja rakkaudesta maaperäänsä. Edellä aikaansa he päättivät astua kohti tuntematonta ja alkaa tuottaa omia viinejä luonnonmukaisin menetelmin. Generation 76 viittaa perheen sukupolveen, joka viinillään rikkoo rajoja. Se houkuttelee unohtamaan kaiken opitun ja kuuntelemaan, tuntemaan ja maistamaan.

Tempranillo-rypäleet on kerätty Bajo Aragonin alueen kalkkikivisiltä ja savisilta luomutarhoilta n. 560 metrin korkeudessa. Rypälemehua on kylmämaseroitu ennen luonnollista alkoholikäymistä, jonka jälkeen viiniä on kypsytetty kahden kuukauden ajan uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini sopii myös vegaaneille.

Tumman kirsikanpunainen viini tuoksuu runsaan kirsikkaiselle, luumuiselle, mustikoille, makealle lakritsalle ja pehmentävästä malolaktisesta käymisestä kertovalle jugurtille. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen viini jatkaa runsaalla hedelmäisyydellään, jota seuraa miellyttävä, pehmeän tanniininen jälkimaku.

Saatavilla Alkoista 22.3.