Lautasella

Mustikkapannukakut

Riko kananmunat, kaada valkuaiset kuivaan kulhoon ja keltuaiset toiseen. Lisää vehnäjauho, maito, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma kulhoon keltuaisten kanssa ja… Lue lisää

Kantarellileipä

Metsä on nyt täynnä herkullisia sieniä – metsän kullaksi kutsutuista kantarelleista saa tehtyä mitä herkullisimpia ruokia. Tässä yksinkertaisessa reseptissä korostetaan sienten… Lue lisää

Paistettu kuhafile, kantarellirisotto ja pikkelöidyt juurekset

Tee ensin pikkeli: Laita kattilaan etikka, sokeri, vesi sekä mausteet. Kiehauta ja keitä sen aikaa, että sokeri sulaa liemeen. Kuori… Lue lisää

Sinihomejuustokakku ja tuoreet marjat

Sulata voi. Murusta keksit esim. tehosekoittimessa. Sekoita voi ja keksimurut ja laita kylmään vähintään tunniksi. Nypi massasta reiluja keksipaloja. Sekoita… Lue lisää

Maukas parmankinkkupizza

Sekoita öljy ja suola reilusti kädenlämpöiseen veteen. Lisää kuivahiiva ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia. Poista lehtikaalista… Lue lisää

Mansikkainen kuivakakku

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin ja munien kanssa. Sekoita kuivat ainekset eri kulhossa ja lisää ne… Lue lisää

Kesäsalaatti

Halkaise perunat. Napsauta parsoista pois kova tyviosa. Halkaiset tomaatit ja raasta parmesan. Leikkaa artisokansydämet pienemmiksi paloiksi. Sekoita 3 rkl artisokkapurkin… Lue lisää

Gino

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä. Vispaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri. Kääntele joukkoon jogurtti ja… Lue lisää

Entrecôte, sitrusglaze sekä kevätvihannekset

Tee ensin sitrusglaze: Raasta hienoksi appelsiinin, sitruunan ja limen keltaisesta kuoriosasta noin puolet. Purista mehu kaikista sitrushedelmistä ja kaada mehu… Lue lisää

Alkupaloja kuohuviinin pariksi

Kuohuviinin kaveriksi sopivat mainiosti herkulliset pikkusuolaiset. Olemme listanneet sinulle kaksi maukasta alkupalaohjetta, jotka sopivat hyvin kevään valmistujaisiin alkumaljan kumppaniksi. Voitele… Lue lisää

Pasta primavera

Pasta primaverassa maistuvat kevään ihanat vihreät maut! Herkullinen pasta on pullollaan kauden parhaimpia vihanneksia, joita korostaa raikas sitruunan maku. Pasta… Lue lisää

Luomu karitsan paistia

Tamminen luomu karitsan paisti Tee lihan pintaan pieniä viiltoja ja täytä viillot valkosipulinkynsillä. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Aseta… Lue lisää

Espressolammas, punajuuririsotto ja paahdetut parsat

Espressolammas Upota fileet marinadiin jo edellisenä iltana. Valmista kuuma kahvijuoma. Liuota siihen hunaja ja balsamico. Leikkaa kuoritut valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi…. Lue lisää

Ruoka- ja viiniyhdistelmiä

Blinit ja mäti Paras valinta olisi olut. Jos haluaa tarjota viiniä, valitaan kuiva valkoviini esim. riesling tai kuiva kuohuviini/samppanja. Kaviaari… Lue lisää

Sipuli-anjovispiiraat eli pissaladiére-piiraat

Tee täyte. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. suikaloi paprikat. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Lisää mukaan… Lue lisää

Limettijogurttia, saksanpähkinää ja granaattiomenaa

Jätä pähkinäpussista neljä pähkinä jälkiruoan koristeeksi. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa tai veitsellä. Jaa pähkinärouhe jälkiruokamaljan tai viinilasin pohjalle. Sekoita keskenään jogurtti… Lue lisää

Lammaspata ja paahdetut vihannekset

  Lammaspata ottaa tovin valmistuakseen, mutta on ehdottomasti sen väärti. Liedellä poriseva lammaspata sopii mainiosti kiireettömään viikonloppuun. Tarjoile lammaspadan seurana… Lue lisää

Sinisimpukat valkoviinissä

Keitetyt sinisimpukat ovat yksinkertaisen nerokas ja herkullinen ruoka. Varaa simpukoiden kaveriksi hyvää vaaleaa leipää, sillä se maistuu täydelliseltä herkulliseen liemeen… Lue lisää

Ranskalainen kalakeitto bouillabaisse ja rouille

Ranskalainen kalakeitto bouillabaisse on klassikko, joka tunnetaan ympäri maailmaa. Keiton salaisuus piilee sen liemessä, joka voidaan valmistaa jo edellisenä päivänä,… Lue lisää

Härän sisäfileepihvit punaviinikastikkeessa

Mehevä sisäfileepihvi maistuu talven pakkasilla. Sisäfilee on ruhon mureinta ja arvokkainta osaa. Sen paras osa on keskellä, josta saadaan mehukkaimmat ja… Lue lisää

Herkullinen lohipastrami

Lohipastrami Leikkaa lohi puoliksi. Paista palat nopeasti pinnoilta kuumalla pannulla ilman rasvaa. Pyörittele palat pippuri-suola seoksessa. Kääri filee kelmuun tiukaksi… Lue lisää

Maukas lihapata naudanlihasta

Maukkaan lihapadan salaisuus piilee punaviinissä ja yrteissä. Lihapadassa maistuu ihanasti luonnonläheiset maut kantarellien, juuresten ja katajanmarjojen ansiosta. Olemme listanneet tänne… Lue lisää

Flank steak ja ihanat vihreät pavut

4 annosta Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Pyyhi liha kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Ruskista lihan pinta kuumalla… Lue lisää

Kasvispasta sienillä, kukkakaalilla sekä voissa paistetulla salvialla

Ruotsalaisen julkkiskokki Mattias Larssonin herkullisella kasvispastalla hurmaat illallisvieraat tai tuot arkeesi ripauksen luksusta. Tämä helppo pasta tuo keittiöösi tuulahduksen Italiaa…. Lue lisää

Italialaiset karitsapullat

Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne raukeiksi pannulla öljyssä. Ota puolet sipuliseoksesta sivuun taikinaa varten. Kaada pannulle lopun sipulisilpun päälle… Lue lisää

Raikas kesäsalaatti

Kesällä kannattaa tuhlailla kasviksia ja nauttia ruokaisista salaateista mahdollisimman usein. Tämän hetken muotikasvis, kukkakaali, pääsee tässäkin salaatissa päärooliin. Ohuet kukkakaaliviipaleet… Lue lisää