Lautasella

Parsajäätelö

No nyt on villiä! Tiesitkö, että parsasta voit valmistaa myös jäätelöä? Viinipostilla on tähän loistava resepti. Kokeilunhaluisille kulinaristeille! Kuori parsat… Lue lisää

Parsareseptejä

Parsakausi on täällä! Kokkaa parsaa monella eri tapaa. Viiniposti kokosi yhteen parhaimmat ja herkullisimmat vinkit tämän vihreän ystävän valmistukseen. Yleisohjeena… Lue lisää

Grillattu kala, mangosalsaa ja grillattua avokadoa

Sekoita salsan ainekset keskenään. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Voitele palat öljyllä ja grillaa joko grillissä tai… Lue lisää

Avokadokeitto katkaravuilla ja piparjuurella

Kuori katkaravut ja säästä kuoret. Kiehauta kanaliemi ja laita kuoret sekaan. Anna kiehua hiljalleen 2-4 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon. Halkaiset… Lue lisää

Lampaankare ja portugalilainen migas

Lampaankare Sekoita marinadiainekset ja laita lampaankare marinadiin. Käytä noin puolet marinadista tähän tarkoitukseen, loppu jää tarjottavaksi valmiin annoksen kanssa, joten… Lue lisää

Pääsiäisen jälkiruoka – Limettijogurttia, saksanpähkinää ja granaattiomenaa

Jätä pähkinäpussista neljä pähkinää jälkiruoan koristeeksi. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa tai veitsellä. Jaa pähkinärouhe jälkiruokamaljan tai viinilasin pohjalle. Sekoita keskenään jogurtti… Lue lisää

Mehevä burgundinpata

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuutioi liha. Sulata voi paistinpannussa ja ruskista lihapalat kauttaaltaan. Suolaa ja pippuroi. Kuori… Lue lisää

Minisuklaatartaletit, valkosuklaamoussea ja vadelmia

Laita digestiivikeksit tehosekoittajaan (tai muovipussiin ja hakkaa pussia esim. kaulimella) ja aja keksit hienoksi. Lisää voi ja kaakao ja sekoita… Lue lisää

Romanovin mansikat

Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Purista appelsiinista mehu. Mittaa halkaistut mansikat muiden aineiden kanssa kulhoon ja nosta kulho jääkaappiin… Lue lisää

Pariisilaisten yöruoka – Ranskalainen sipulikeitto

Sipulikeitto, Soupe à l’oignon, oli aikoinaan Pariisin bilekansan klassinen yöruoka, jonka vuoksi kotimatkalla poikettiin vanhoille tukkuhalleille lusikoimaan lämmittävää soppaa. Hallit… Lue lisää

Herkullinen juustokiekkokakku

Juustokiekkokakku 1 kiekko vuohenjuustoa 1 kiekko Tete de moine -juustoa 1 kiekko Stilltonia 5-6 pientä viikunaa 3 terttua mustia ja… Lue lisää

Mainio parivaljakko ruokapöytään

  Kiireen keskellä nopeat ja herkulliset reseptit ovat tervetulleita! Miten olisi helppo lohitartar hedelmäisen Bonterra Chardonnayn kanssa? Suosittelemme! LOHITARTAR 4… Lue lisää

Juhlakauden upea kupliva kruunaa alkupalapöydän!

Juhlat alkavat raikkaalla kuplivalla. Pereladan Cava tulee Espanjasta ja on laadukas valinta juhlakauden tarjoiluihin. VIIKUNACROSTINIT 4 hengelle: ½ maalaispatonki 2… Lue lisää

Peuran ulkofilee, sieniä, mustajuurta ja kirsikkakastike

PEURAN ULKOFILEE, SIENIÄ, MUSTAJUURTA JA KIRSIKKAKASTIKE 4 hengelle: 400 g peuran tai hirven ulkofi lettä suolaa mustapippuria myllystä paistamiseen voita… Lue lisää

Luumuinen Tarte Tatin & Harveys Bristol Cream Sherry

Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti. Lisää muna taikinaan… Lue lisää

Houkuttelevat rapumaljat & Makoisat haarukkapalat

Houkuttelevat rapumaljat: Sulata ja valuta pakastetut katkaravut tai valuta liemessä olevat. Kuori ja silppua punasipuli oikein hienoksi. Kuori ja leikkaa… Lue lisää

Chateaubriand

Naudan sisäfileen paksuimmasta kohdasta leikattu pihvi on taatusti jokaisen mieleen. Hauduttele pihville ensin taivaallinen punaviinikastike ja paistele lisäksi juustoisia perunoita… Lue lisää

Sacherkakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta ja suklaa-voisulaa. Kaada taikina voideltuun,… Lue lisää

Glaseerattu ylikypsä naudan etuselkä ja paistettu bataatti

Puhdista liha, älä poista kaikkea rasvaa, sillä se antaa makua lihaan. Laita pataan ja peitä vedellä. Mittaa kuinka paljon vettä… Lue lisää

Klassinen crème brûlée

1. Kaada kerma kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko. 2. Anna lämmön nousta hiljakseen kunnes kerma kiehuu. 3. Sekoita keskenään keltuaiset ja… Lue lisää

Spaghettia, sieniä, kukkakaalia, parmesania ja voissa paistettua salviaa

Putsaa sienet ja leikkaa palasiksi. Paloittele kukkakaalin nuput sopivan kokoisiksi paloiksi. Raasta juusto. Lämmitä paistinpannussa voita ja lisää salvianlehdet. Anna… Lue lisää

Mustikkapannukakut

Riko kananmunat, kaada valkuaiset kuivaan kulhoon ja keltuaiset toiseen. Lisää vehnäjauho, maito, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma kulhoon keltuaisten kanssa ja… Lue lisää

Kantarellileipä

Metsä on nyt täynnä herkullisia sieniä – metsän kullaksi kutsutuista kantarelleista saa tehtyä mitä herkullisimpia ruokia. Tässä yksinkertaisessa reseptissä korostetaan sienten… Lue lisää

Paistettu kuhafile, kantarellirisotto ja pikkelöidyt juurekset

Tee ensin pikkeli: Laita kattilaan etikka, sokeri, vesi sekä mausteet. Kiehauta ja keitä sen aikaa, että sokeri sulaa liemeen. Kuori… Lue lisää

Sinihomejuustokakku ja tuoreet marjat

Sulata voi. Murusta keksit esim. tehosekoittimessa. Sekoita voi ja keksimurut ja laita kylmään vähintään tunniksi. Nypi massasta reiluja keksipaloja. Sekoita… Lue lisää

Maukas parmankinkkupizza

Sekoita öljy ja suola reilusti kädenlämpöiseen veteen. Lisää kuivahiiva ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia. Poista lehtikaalista… Lue lisää

Mansikkainen kuivakakku

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin ja munien kanssa. Sekoita kuivat ainekset eri kulhossa ja lisää ne… Lue lisää

Kesäsalaatti

Halkaise perunat. Napsauta parsoista pois kova tyviosa. Halkaiset tomaatit ja raasta parmesan. Leikkaa artisokansydämet pienemmiksi paloiksi. Sekoita 3 rkl artisokkapurkin… Lue lisää

Gino

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä. Vispaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri. Kääntele joukkoon jogurtti ja… Lue lisää

Entrecôte, sitrusglaze sekä kevätvihannekset

Tee ensin sitrusglaze: Raasta hienoksi appelsiinin, sitruunan ja limen keltaisesta kuoriosasta noin puolet. Purista mehu kaikista sitrushedelmistä ja kaada mehu… Lue lisää

Alkupaloja kuohuviinin pariksi

Kuohuviinin kaveriksi sopivat mainiosti herkulliset pikkusuolaiset. Olemme listanneet sinulle kaksi maukasta alkupalaohjetta, jotka sopivat hyvin kevään valmistujaisiin alkumaljan kumppaniksi. Voitele… Lue lisää

Pasta primavera

Pasta primaverassa maistuvat kevään ihanat vihreät maut! Herkullinen pasta on pullollaan kauden parhaimpia vihanneksia, joita korostaa raikas sitruunan maku. Pasta… Lue lisää