Juhlakauden upea kupliva kruunaa alkupalapöydän!

alkupalaresepti

Juhlat alkavat raikkaalla kuplivalla. Pereladan Cava tulee Espanjasta ja on laadukas valinta juhlakauden tarjoiluihin. Cavan kylkeen sopii herkullinen alkupalaresepti – viikunacrostinit.

VIIKUNACROSTINIT

4 hengelle:
½ maalaispatonki
2 rkl oliiviöljyä
4-5 tuoretta viikunaa
250 g vuohenjuustoa
1 rasia vadelmia
1 rasia mustikoita
tummaa balsamicosiirappia

Viipaloi patonki, voitele pinnat öljyllä ja paista patongin palat parilapannulla rapeiksi. Huuhtele viikunat ja leikkaa ne neljään palaan. Murenna leiville juustoa ja asettele päälle viikunat. Koristele tuoreilla vadelmilla sekä mustikoilla. Valuta päälle balsamicosiirappia ja viimeistele leivät koristelemalla ne rucolanversoilla.

Perelada Reserva Cava Brut 75 cl / 9,99 €

Cavan rakenne on erittäin raikas, maku kuiva, mousse runsaan elegantti ja jälkimaku miellyttävän pehmeä ja mineraalinen. 15 kuukauden pullokypsy tyksen ansiosta tuoksuun on kehittynyt briossimaisuutta säestämään rypäleiden sitruksisia ja omenaisia aromeja. Cava sopii aperitiiviksi, suolaisten tapasten seuraan tai kalaruoalle. Cavaa nautitaankin Espanjassa usein läpi aterian.