Alkupaloja kuohuviinin pariksi

Ainekset

Yrttiset pororullat

noin 24 suupalaa

3 ohutta, rullattavaa rieskaa (suorakaiteen muotoista)

1 prk (125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)

1 pkt (100 g) kylmäsavuporoa

noin 50 g salaattisekoitusta tai rucolaa

noin 2 dl yrttisilppua (ruohosipulia, persiljaa, korianteria, basilikaa)

 

Vuohenjuusto-lohisuupalat

noin 20 jälkiruokalusikallista

50 g suolakeksejä (esim. Tuc)

30 g voita sulatettuna

MOUSSE

2 dl (100 g) pakasteherneitä

100 g pehmeää vuohenjuustoa

ripaus mustapippuria

PÄÄLLE

100 g kylmäsavulohiviipaleita

tilliä

Ohjeet

Kuohuviinin kaveriksi sopivat mainiosti herkulliset pikkusuolaiset. Olemme listanneet sinulle kaksi maukasta alkupalaohjetta, jotka sopivat hyvin kevään valmistujaisiin alkumaljan kumppaniksi.

  1. Voitele rieskat kevyesti tuorejuustolla, huolella reunoille asti. Levitä päälle suikaloitu poro ja revittyä salaattia. Kääri rieska tiukalle rullalle kääretortun tapaan.
  2. Sivele rulla kauttaaltaan juustolla. Hienonna yrtit ja levitä seos leivinpaperille. Kieritä rulla ympäriinsä yrttisilpussa ja kiedo paperiin tai kelmuun. Nosta rulla jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  3. Leikkaa rulla suupaloiksi, sujauta cocktailtikku läpi ja nosta tarjolle. Nauti samppanjan kera.

 

  1. Murskaa keksit muovipussissa esim. kaulimella. Sekoita kulhossa muruihin voisula.
  2. Paina seosta jälkiruokalusikan pesiin kulhon reunaa vasten (lusikkaleipien tapaan). Nosta lusikat jääkaappiin.
  3. Sulata herneet siivilässä. Soseuta valuneet ja sulaneet pakasteherneet. Sekoita joukkoon pehmeä tuorejuusto ja mausta seos. Lusikoi seosta keko keksimurujen päälle.
  4. Viimeistele lusikat lohiviipaleista tehdyillä ruusukkeilla ja tillillä.
  5. Tarjoile tervetuliaisherkkuna samppanjan tai kuohuviinin kanssa kanssa.