Brunssireseptejä

Ainekset

Lohiparsapiirakka

2 dl jauhoja

100 g voita

2 rkl kylmää vettä

200 g vihreää parsaa

100 g savulohta

1 tl kapriksia

1 tl kuivatttua tilliä tai 1 rkl tuoretta, hienonnettua tilliä

3 munaa

4 dl täysmaitoa

Suolaa

Mustapippuria

Lohipiparjuuribagelit

2:lle

2 bagelia

2 tl raastettua piparjuurta

n 1 dl tuorejuustoa, esim Philadelphia

Salaatinlehtiä

4 viipaletta kylmäsavulohta

1 tomaatti siivuina

0,5 punasipulia siivuina

0,5 dl hienonnettua ruohosipulia

Mustapippuria

Maalaisleipä avokadolla, korianterilla ja vuohenjuustolla

4:lle

4 viipaletta maalaisleipää

Levitettävää vuohenjuustoa

2 kypsää avokadoa

Sitruunan raastettu kuori

1-2 tl sitruunamehua

1-2 rkl oliiviöljyä

Tuoretta korianteria

Suolaa

Mustapippuria

Mustikkacupcaket

75 g voita

3 dl jauhoja

2 tl leivinjauhoja

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

2 dl sokeria

1,5 dl maitoa

100 g rouhittua valkosuklaata

75 g mustikoita

Kuorrute:

75 g voita

5 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruunamehua

100 g tuorejuustoa esim. Philadelphia

Muutama tippa sinistä elintarvikeväriä tai mustikoiden mehua (mikäli pakastemustikoita) Koristeeksi mustikoita

Ohjeet

Etsitkö kevääseen sopivia brunssireseptejä?

Keväinen aurinko tuo mukanaan viikonlopun pitkät aamiaiset ja brunssit. Kokoa ystävät, perhe sekä lähimmäiset yhteen ja nauttikaa taivaallinen brunssi yhdessä! Kiireetön yhdessäolo kruunaa lounaan ja aamiaisen yhdistelmän – brunssin.

Viiniposti kokosi yhteen toinen toistaan herkullisempia reseptejä brunssipöydän antimiksi. Miltä kuulostaisi lohiparsapiiras, avokadoleivät sekä suussasulavat mustikkacupcaket?

Suolaista, makeaa, kuohuvaa, viiniä ja raikasta appelsiinimehua – näistä on viikonlopun rentouttavat brunssit tehty! Kurkkaa myös juomasuosituksemme brunsseille täältä.

Lohiparsapiirakka

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, pehmeä voi ja kylmä vesi taikinaksi. Voitele piirasvuoka ja painele taikina reunoille ja pohjalle. Pistele haarukalla reikiä pohjaan. Esipaista 15 min. Ota piiraspohja pois uunista ja laske uunin lämpö 175 asteeseen. Leikkaa parsoista pois mahdollinen kova tyvi. Lisää parsat piiraan pohjalle tasaisesti ja sitten päälle myös savulohipalat, kaprikset ja hienonnettu tilli.

Vatkaa munat rikki kevyesti, lisää maito. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada seos täytteen päälle. Paista 175 asteessa noin 30 min.

Lohipiparjuuribagelit

Lämmitä bageleita hetki grillivastuksen alla. Halkaise kahtia jotta saat kaksi puolikasta.

Sekoita keskenään piparjuuri ja tuorejuusto. Levitä seosta alemmille puoliskoille. Lisää salaatinlehtiä, lohiviipaleet, tomaattiviipaleet sekä punasipuliviipaleet. Ripottele täytteen päälle hienonnettua ruohosipulia ja jauha päälle mustapippuria. Levitä bagelin yläpuoliskoon tuorejuustoseosta ja nosta se täytteen päälle. Paina kevyesti koko bagelia ja tarjoa.

Maalaisleipä avokadolla, korianterilla ja vuohenjuustolla

Sivele leipäpalat oliiviöljyllä ja ripsauta suolaa päälle. Paista kuivalla pannulla kunnes väri on kauniin kullanruskea. Levitä päälle reilusti vuohenjuustoa. Leikkaa avokado ohuiksi siivuiksi ja laita jokaiselle leivälle puoli avokadoa siivuina. Purista päälle sitruunanmehua ja ripottele myös raastettua sitruunankuorta. Rouhaise mustapippuria myllystä leipien päälle ja koristele korianterilla.

Mustikkacupcaket

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vispaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos varovasti munasokeriseokseen. Lisää maito ja sulanut voi. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

Laita taikinaa pieniin paperimuotteibin ja paista n 25 min. Kypsymisaika riippuu vupkien koosta, joten kokeile tikulla. Anna jäähtyä.

Kuorrute: sekoita kaikki ainekset keskenään ja värjää seos joko mustikan mehulla tai elintarvikevärillä. Pursota tai levitä pikkukakuille. Koristele mustikoilla.