Entrecôte, sitrusglaze sekä kevätvihannekset

Entrecôte
Ainekset

Kesto 40 min

4 annosta

4 entrecôte-pihviä, n 1 kg yhteensä

250 g tuoretta vihreää parsaa

350 g keitettyjä varhaisperunoita

8 uutta sipulia (tai kevätsipulia)

oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

Mausteinen sitrusglaze

1 appelsiini

1 sitruuna

1 lime

150 g muscovadosokeria

1 rkl hienonnettua chipotle- chiliä

½ tähtianis

suolaa

Entrecôte on mitä parhainta grilliruokaa ja se on myös kiitollista grillattavaa riittävän rasvan ansiosta. Poimi alta reseptimme entrecôte-pihville ja valitse linkin takaa mieluinen viini. Makunautinto on taattu!

  1. Tee ensin sitrusglaze:
    1. Raasta hienoksi appelsiinin, sitruunan ja limen keltaisesta kuoriosasta noin puolet. Purista mehu kaikista sitrushedelmistä ja kaada mehu kasariin yhdessä muscovadosokerin, chipotlen ja tähtianiksen kanssa. Keitä n 5 min kunnes nestettä on jäljellä n 2 dl.
    2. Siivilöi glaze, sekoita joukkoon kuoriraaste ja mausta suolalla. Anna jäähtyä.
  2. Poista vihreiden parsojen kova tyviosa. Kääntele parsat, sipulit varsineen ja perunat pienessä oliiviöljytilkassa johon olet ripauttanut hieman suolaa.
  3. Lämmitä grilli kuumaksi. Voitele pihvit oliiviöljyllä, suolaa ja pippuroi. Grillaa pihvit suoralla lämmöllä pari minuutia per puoli kunnes sisälämpötila on noin 50 astetta. Anna pihvien levätä n 5 min ja voitele sitten sitrusglazella.
  4. Grillaa vihannekset suoralla lämmöllä noin 5 minuutin ajan kunnes pintaan tulee mukavasti väriä.
  5. Tarjoile juuri grillatut vihannekset pihvien kanssa.

Katso viinisuosituksemme entrecôtelle.

Julkaistu 6/2017