Entrecôte, sitrusglaze sekä kevätvihannekset

Ainekset

Aika 40 min

Annoksia 4

Ainekset:

4 entrecôte-pihviä, n 1 kg yhteensä
250 g tuoretta vihreää parsaa
350 g keitettyjä varhaisperunoita
8 uutta sipulia (tai kevätsipulia)
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Mausteinen sitrusglaze:

1 appelsiini
1 sitruuna
1 lime
150 g muscovadosokeria
1 rkl hienonnettua chipotle- chiliä
½ tähtianis
suolaa

Ohjeet

Tee ensin sitrusglaze:

Raasta hienoksi appelsiinin, sitruunan ja limen keltaisesta kuoriosasta noin puolet. Purista mehu kaikista sitrushedelmistä ja kaada mehu kasariin yhdessä muscovadosokerin, chipotlen ja tähtianiksen kanssa. Keitä n 5 min kunnes nestettä on jäljellä n 2 dl.

Siivilöi glaze, sekoita joukkoon kuoriraaste ja mausta suolalla. Anna jäähtyä.

Poista vihreiden parsojen kova tyviosa. Kääntele parsat, sipulit varsineen ja perunat pienessä oliiviöljytilkassa johon olet ripauttanut hieman suolaa.

Lämmitä grilli kuumaksi. Voitele pihvit oliiviöljyllä, suolaa ja pippuroi. Grillaa pihvit suoralla lämmöllä pari minuutia per puoli kunnes sisälämpötila on noin 50 astetta. Anna pihvien levätä n 5 min ja voitele sitten sitrusglazella.

Grillaa vihannekset suoralla lämmöllä noin 5 minuutin ajan kunnes pintaan tulee mukavasti väriä.

Tarjoile juuri grillatut vihannekset pihvien kanssa. Katso myös viinisuosituksemme entrecôtelle.