Flank steak ja ihanat vihreät pavut

flank steak
Ainekset

4 annosta

600 g flank steakia eli naudan kuvetta

öljyä ja voita

400–500 g vihreitä papuja

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

noin 100 g suppilovahveroita tai siitakesieniä

½ dl oliiviöljyä

½ dl hoisin-kastiketta

suolaa

mustapippuria

tuoretta timjamia

Flank steak ja pavut toimivat niin hyvin yhdessä. Pistä testiin tämä resepti!

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Pyyhi liha kuivaksi talouspaperilla.
  2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Ruskista lihan pinta kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa herkullisen ruskeaksi. Nosta liha uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 55 astetta. Ota liha uunista ja anna levätä tiiviissä foliokääreessä.
  3. Keitä puhdistettuja papuja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Valuta.
  4. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne ensin öljyssä pannussa tai vokissa. Lisää puhdistetut sienet ja anna hautua hetki. Sekoita mukaan hoisin-kastike ja valutetut pavut. Kuumenna pavut kastikkeessa.
  5. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa papujen kera. Suolaa ja pippuroi annos makusi mukaan. Koristele ruoka timjamilla.

Kurkkaa täältä meheviä ja hilloisia punaviinejä liharuokien kumppaniksi!

Julkaistu 9/2016