Grillattu kala, mangosalsaa ja grillattua avokadoa

Ainekset

4:lle

Ainekset:

700 g kalaa (vaihtoehtoisesti lohifilettä, nieriää tai ahventa)
2 avokadoa
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria

Mangosalsa

1 kypsä mango, pieneksi silputtuna
1 chili, siemenet poistettuna ja pieneksi silputtuna
2 salaattisipulia, ohueksi viipaloituna
1 ruukku tuoretta minttua, hienonnettuna
1 limen mehu
suolaa

Ohjeet

Sekoita salsan ainekset keskenään. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Voitele palat öljyllä ja grillaa joko grillissä tai parilapannussa 2-3 min per puoli riippuen palojen paksuudesta.

Halkaise avokadot ja irrota kivet. Voit viipaloida avokadopuolikkaat kuorissaan halutessasi. Voitele puolikkaat öljyllä ja grillaa ne nopeasti. Suolaa ja pippuroi.
Tarjoa vastagrillattu kala salsan ja avokadopuolikkaiden kanssa.

 

 

 

Domaines Schlumbergerin Riesling Grand Cru Saering 2014 voitti kultaa valkoviinisarjassa ja platinaa koko kilpailussa eli valittiin Vuoden Viiniksi 2018.

Vuoden viini 2018: Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering 2014

Vuoden Viini kilpailun tuomaristo luonnehti voittajaa seuraavasti:

”Vaaleankeltaisen viinin avoin ja rehevä tuoksu on moniulotteinen, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, hunajainen, hennon yrttinen ja hieman pähkinäinen. Viini on kuiva, erittäin hapokas ja sen maussa toistuu tuoksun moniulotteinen aromipaletti. Kypsä hedelmäisyys yhdessä tiukan hapokkuuden kanssa tekevät viinistä maukkaan ja tasapainoisen kokonaisuuden. Hieno tyylikäs viini, jolla on pitkä ja polveileva jälkimaku.”

29,49 €/0.75l

Katso lisää