Härän sisäfileepihvit punaviinikastikkeessa

sisäfilee punaviinikastikkeella
Ainekset

Valmistusaika 40 minuuttia

4 annosta

800 g härän sisäfileen keskiosaa leikattuna 4 annospalaan

2 rkl voita + 2 rkl oliiviöljyä

1 dl vehnäjauhoja

4 dl punaviiniä (suosittelemme käyttämään jotain kuukauden viinisuosituksistamme)

1 rkl vasikkafondueta

1 ripaus sokeria

Merisuolaa ja mustapippuria

Timjamia koristeeksi

Röstiperunat

8 keskisuurta jauhoista perunaa, kuorittuna ja raastettuna

2 rkl voita + 2 rkl oliiviöljyä

Merisuolaa

Balsamicotomaatit

250 g cocktail- tai kirsikkatomaatteja

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl balsamicoa

Merisuolaa ja mustapippuria

Mehevä sisäfilee punaviinikastikkeella maistuu kylmillä keleillä. Sisäfilee on ruhon mureinta ja arvokkainta osaa. Sen paras osa on keskellä, josta saadaan mehukkaimmat ja paksuimmat pihvit. Panosta hyvään tuoreeseen lihaan, jotta pihvi ja viinikastike pääsevät oikeuksiinsa. Valitse viinikastikkeeseen täyteläinen, mausteinen punaviini esimerkiksi näistä poimimistamme viineistä. Parhaiten aromit kohtaavat lautasella ja lasissa, kun käytät molemmissa samaa viiniä. Tarjoile sisäfilee punaviinikastikkeella ja ihanan rapeiden röstiperunoiden ja balsamicotomaattien kera.

  1. Kuumenna voi ja öljy isolla pannulla
  2. Ruskista pihvejä 2-3 minuutin ajan niin, että ne saavat kauniin värin pintaansa. Mausta pihvit hyvin suolalla ja pippurilla
  3. Ota pihvit pannulta ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Nosta pihvit takaisin pannulle ja ruskista niitä noin minuutin ajan
  4. Lisää joukkoon viini sekä vasikkafondue ja anna kiehua noin 3-4 minuuttia riippuen lihan paksuudesta sekä kuinka kypsän pihvin haluat. Ota pihvit pois pannulta ja pidä ne lämpiminä.
  5. Anna pihvien vetäytyä sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen. Keitä kastike kasaan niin, että sitä on jäljellä noin 2/3 osaa. Siivilöi kastike ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria
  6. Tarjoile liha punaviinikastikkeen, röstiperunoiden sekä balsamicotomaattien kanssa

Röstiperuna

  1. Purista raastetuista perunoista kaikki neste pois
  2. Jaa perunaraaste noin 10-12 kasaan ja muotoile niistä noin sentin paksuisia pihvejä.
  3. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista röstiperunoita keskilämmöllä noin 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes väri on kauniin kullanruskea. Mausta suolalla.

Balsamicotomaatit

  1. Kuumenna öljy pannulla ja paista tomaatteja kunnes ne saavat hiukan väriä.
  2. Kaada tomaattien päälle balsamicokastiketta ja sekoita hyvin
  3. Mausta suolalla ja pippurilla hyvin
Julkaistu 12/2016