Herkullinen lohipastrami

lohipastrami
Pastrami

600 g ruodotonta lohifilettä

1,5 rkl karkeaa merisuolaa

½ tl sokeria

mustapippuria (rouhittuna)

viherpippuria (rouhittuna)

roseepippuria (rouhittuna)

Punajuuri couscous

2 dl punajuurimehua (esim. Biotta luomu)

2 dl couscousia

2 tl neitsyt oliivöljyä

1 rkl suolaa

1 rkl valkopippuria

Yrttejä koristeluun

Lime-crème fraiche

2 dl crème fraiche / ranskankermaa

1 – 2 kpl lime

1tl suolaa

½ tl sokeria

Lohipastrami

Leikkaa lohi puoliksi. Paista palat nopeasti pinnoilta kuumalla pannulla ilman rasvaa. Pyörittele palat pippuri-suola seoksessa. Kääri filee kelmuun tiukaksi paketiksi ja laita tekeytymään jääkaappiin vuorokaudeksi. Ennen tarjoilua poista kelmu ja leikkaa filee annospaloiksi.

Punajuuri couscous

Kiehauta punajuurimehu ja mausta se suolalla ja pippurillla. Kaada couscous kulhoon ja kaada päälle kiehuva punajuurimehu. Lisää oliiviöljy. Anna tekeytyä. Sekoita välillä. Nosta jäähtymään jääkaappiin. Sekoita välillä, jotta coucous säilyy irtonaisena.

Lime- crème fraiche

Pese limen kuori hyvin. Raasta 1 limen kuori ranskankerman joukkoon. Halkaise lime ja purista joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna maustua muutamia tunteja jääkaapissa.

Viini

Tarjoile lohipastrami Zenato Lugana San Benedetto valkoviinin kera!

Jos kaipaat inspiraatiota alkupalapöytään, kurkkaa myös nämä reseptit helposta pororullista ja vuohenjuustolohisuupaloista!

Julkaistu 12/2016