Houkuttelevat rapumaljat & Makoisat haarukkapalat

Ainekset

Houkuttelevat rapumaljat (12 pientä annosta):

noin 300 g katkarapuja

1 pieni punasipuli

½ omenaa

1 rkl sitruunamehua

1 ½ dl aiolia eli valkosipulimajoneesia

1 dl ranskankermaa

½ dl tilliä hienonnettuna

¼ tl mustapippuria

(suolaa)

LISÄKSI

1 rku roomansalaattia

3 viipaletta paahtoleipää

1 rkl voita

 

Makoisat haarukkapalat (12 haarukallista):

150 g pecorinojuustoa

½ dl viikunahilloa

3 tuoretta viikunaa

1 kg karkeaa merisuolaa

Ohjeet

Houkuttelevat rapumaljat:

Sulata ja valuta pakastetut katkaravut tai valuta liemessä olevat.

Kuori ja silppua punasipuli oikein hienoksi. Kuori ja leikkaa omena pienen pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle sitruunamehu tummumista estämään.

Sekoita majoneesi ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita. Takista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna makujen tasoittua hetki kylmässä.

Pane huuhdeltu salaatinlehti pieneen lasiin. Lusikoi pohjalle salaattia. Paina salaattiin voissa pannulla paahdettu paahtoleipätikku. Koristele halutessasi vielä tillillä.

Makoisat haarukkapalat:

Paloittele juusto suupaloiksi. Kieritä ne viikunahillossa ja työnnä pieniin haarukoihin.

Huuhtele viikunat huolella. Leikkaa ne 4—6 palaan ja työnnä juuston päälle haarukan piikkeihin.

Kaada kauniiseen astiaan kilon verran karkeaa suolaa ja työnnä haarukat siihen pystyyn.

Katso tästä suositusviinit!