Kesäsalaatti

Ainekset

4:lle

600 g keitettyjä varhaisperunoita
1 parsanippu tai broccolinippu
200 g kirsikkatomaatteja
40 g parmesania
275 g marinoituja artisokansydämiä öljyssä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
80 g sekasalaattia – babypinaattia, rucolaa yms
0,5 ruukkua basilikaa
suolaa, mustapippuria

Ohjeet

  • Halkaise perunat. Napsauta parsoista pois kova tyviosa. Halkaiset tomaatit ja raasta parmesan.
  • Leikkaa artisokansydämet pienemmiksi paloiksi. Sekoita 3 rkl artisokkapurkin öljyä balsamiviinietikan ja sinapin kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Grillaa parsoja ja perunoita kunnes ne ovat saaneet kauniin värin – noin 5 minuuttia. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi.
  • Sekoita parsapalat, perunat, tomaatit, salaattisekoitus ja artisokanpalaset ja laita tarjoiluvadille. Kaada päälle kastike ja koristele basilikalla. Rouhi vielä päälle suolaa ja mustapippuria.

Valitsimme kesäiselle salaatille sopivat viinit. Katso ne täältä!

Tulosta ohje täältä mukaasi! Ohjeen mukana myös viinisuositukset.