Kesäsalaatti

Ainekset

4:lle

Ainekset:

600 g keitettyjä varhaisperunoita
1 parsanippu tai broccolinippu
200 g kirsikkatomaatteja
40 g parmesania
275 g marinoituja artisokansydämiä öljyssä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
80 g sekasalaattia – babypinaattia, rucolaa yms
0,5 ruukkua basilikaa
suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Halkaise perunat. Napsauta parsoista pois kova tyviosa. Halkaiset tomaatit ja raasta parmesan.
Leikkaa artisokansydämet pienemmiksi paloiksi. Sekoita 3 rkl artisokkapurkin öljyä balsamiviinietikan ja sinapin kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Grillaa parsoja ja perunoita kunnes ne ovat saaneet kauniin värin – noin 5 minuuttia. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi. Sekoita parsapalat, perunat, tomaatit, salaattisekoitus ja artisokanpalaset ja laita tarjoiluvadille. Kaada päälle kastike ja koristele basilikalla. Rouhi vielä päälle suolaa ja mustapippuria.

 

Katso tästä suositusviinit kesäsalaatille.