Klassinen crème brûlée

Ainekset

4 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
4 dl kermaa
1 vaniljatanko halkaistuna
ruokosokeria pinnalle

Ohjeet

1. Kaada kerma kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko.

2. Anna lämmön nousta hiljakseen kunnes kerma kiehuu.

3. Sekoita keskenään keltuaiset ja sokeri. Kaada kermaseos keltuaisseokseen niin, että vatkaat seosta reippaasti samalla.

4. Kaada annosvuokiin siivilän läpi.

5. Paista 95 asteen uuninlämmössä noin 1 tunti tai kunnes seos on jähmettynyt. Tähän asti voit tehdä annokset valmiiksi ja laittaa jääkaappiin.

6. Juuri ennen tarjoilua ripottele annosvuokien päälle reilusti ruokosokeria ja polta sokeri joko kaasupolttimella tai sitten uunissa grillivastusten alla (250 astetta).

Suositusviinit:

Graham’s 10 Years Old Tawny Port

Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese