Lampaankare ja portugalilainen migas

Ainekset

Lampaankare

1 kg lampaankaretta

suolaa ja mustapippuria

4 rkl oliiviöljyä

Marinadi

2 valkosipulinkynttä

1 sitruunan mehu ja kuori hienoksi raastettuna

3 rkl hienonnettua persiljaa

2 rkl hienonnettua rosmariinia

1 rkl hienonnettua timjamia

puolikas tuore chili

1 dl oliiviöljyä

Migas

250 g lehtikaalia

3-4 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

150 g leipämurua (kuivahtanutta juureen tehtyä maalaisleipää)

3 rkl pinjansiemeniä

1 tlk mustia papuja

suolaa ja mustapippuria

Ohjeet

Lampaankare

Sekoita marinadiainekset ja laita lampaankare marinadiin. Käytä noin puolet marinadista tähän tarkoitukseen, loppu jää tarjottavaksi valmiin annoksen kanssa, joten laita se pieneen astiaan. Anna maustua vähintään puoli tuntia. Ota liha marinadista ja pyyhi se puhtaaksi. Lämmitä öljy kuumaksi paistinpannussa ja ruskista liha kauttaaltaan pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita lampaankare uunivuokaan ja paista uunissa 150 asteessa noin 40-50 min tai kunnes lihan sisälämpötila on noin 55 astetta. Ota pois uunista, laita folioon ja anna vetäytyä n 5-10 min ennen kuin leikkaat siivuiksi.

Migas

Huuhtele lehtikaali ja valuta. Irrota paksut keskiruodot ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulinkynsi. Lämmitä 3 rkl oliiviöljyä pannussa ja lisää hienonnettu valkosipuli hetkeksi pannulle. Sekoittele ja varo etteivät pala. Lisää leipämuru ja paistele seosta kunnes leipämuru on rapeaa. Lisää kaali, pavut ja pinjansiemenet. Lisää oliiviöljyä jos seos tuntuu liian kuivalta. Paista muutama minuutti ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.

Tarjoile lampaankare lopun marinadin ja migaksen kanssa.

Valitsimme tuttuun tapaan pääsiäispöytään sekä tälle lammasaterialle sopivat viinit. Kurkkaa ne täältä!