Glaseerattu ylikypsä naudan etuselkä ja paistettu bataatti

Ainekset

1 kg naudan etuselkää

suolaa

härkäfondia

 

Cole slaw

1 pieni punakaali
1 iso porkkana
1 dl majoneesia
0,5 dl jogurttia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijon-sinappia
suolaa, mustapippuria

 

Glaseeraus

1 dl japanilaista soijakastiketta
0,5 dl hunajaa
1 rkl srirachaa

2 valkosipulinkynttä, hienoksi raastettuna

 

Tarjoiluun

paistettua bataattia
paahdettuja seesaminsiemeniä
salaattisipulia

Ohjeet

Puhdista liha, älä poista kaikkea rasvaa, sillä se antaa makua lihaan. Laita pataan ja peitä vedellä. Mittaa kuinka paljon vettä laitat. Kiehauta vesi ja poista pinnalle kertyvä vaahto lusikalla. Lisää puoli ruokalusikallista suolaa ja 3 ruokalusikkaa fondia per käyttämäsi vesilitra. Keitä miedolla lämmöllä vähintään kaksi tuntia. Ota liha pois padasta ja laita vuokaan. Aseta vuoka viileään mielellään yön yli.

Pese ja kuori bataatit, leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Voit myös käyttää kokonaisia bataatteja uuniperunan tapaan jos löydät sopivan kokoisia. Lorauta paloille vähän öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Paista bataatteja uunissa 200 asteessa noin tunti.
Siivuta kaali todella hienoksi joko mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita yhteen majoneesi, jogurtti, valkoviinietikka ja sinappi isossa kulhossa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet sekä raastettu porkkana.

Viipaloi ohuelti salaattisipuli.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita glaseerausaineet keskenään. Leikkaa liha reiluiksi paloiksi ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele glaseerausta paloille joka puolelle ja paista uunissa noin 10 min. Sivele glaseerausta vielä kerran lihapaloille ja paista vielä 5 min. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja viipaloitua  salaattisipulia. Tarjoile lisäksi paistettuja bataatteja.

Katso tästä suositusviinit!