Maukas luomukaritsan paisti

Ainekset

Ohje 4:lle

Tamminen luomukaritsan paisti

12 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria

 

Punaviini-valkosipulikastike

3 dl karitsan paistinlientä
4 dl punaviiniä
1 salottisipuli
4 valkosipulin kynttä
½ porkkana
70 g selleriä
1 oksa rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
100 g voita

 

Selleripyre

500 g selleriä
2 dl kermaa
200 g voita
suolaa ja valkopippuria

Ohjeet

Tamminen luomukaritsan paisti

Tee lihan pintaan pieniä viiltoja ja täytä viillot valkosipulinkynsillä. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Aseta paistin paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Voit kypsentää paistin paistopussissa. Laita liha 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Laske uunin lämpö 150-asteeseen. Kypsennä paistia, kunnes lihalämpömittari näyttää 60 °C astetta. Tällöin liha on punertavaa. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka kypsennystä, kunnes mittari näyttää 70°C astetta. Valele paistia noin 15 minuutin välein liemellä. Ota kypsä paisti pois uunista ja anna vetäytyä ennen tarjoilua ainakin 20 minuuttia. Siivilöi paistista irronnut paistoliemi kattilaan kastiketta varten.

Punaviini-valkosipulikastike

Paahda pieneksi pilkotut sipulit ja juurekset kuivalla pannulla. Lisää liemi, punaviini sekä rosmariini. Anna hautua hiljalleen noin ½ tuntia jonka jälkeen siivilöi kastike. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, sekä lisää lopuksi voi joukkoon.

Selleripyre

Laita kuutioidut sellerit suolattuun veteen kiehumaan ja keitä noin 14 minuutin ajan. Kaada vesi pois ja lisää kerma tilalle. Anna hautua hitaasti kypsäksi, niin ettei nestettä ole juurikaan jäljellä. Lisää voi joukkoon ja aja massa mikserillä tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Casillero del Diablo Reserva Shiraz

Viinisuositus Pääsiäispöytään –
Casillero del Diablo Shiraz

 

Casillero del Diablo Shiraz on kypsytetty 8kk amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Viini omaa kauniin tummanpunaisen värin. Tuoksu on mustien kirsikoiden, mustikoiden, karhunvatukan ja tammen tuomien aromien hieno yhdistelmä. Maku on täyteläinen ja pyöreä, jossa hedelmän, sekä tammen tuomaa paahteisuutta hienossa tasapainossa. Täsmävalinta pääsiäispöytään lammasruokien kanssa nautittavaksi. Viini on oivallinen myös grilli- ja pataruokien seurana.

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro, otti talteen tuottamistaan viineistä parhaimmat ja varastoi ne yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa vartioivasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”. Tänä päivänä tuo pahoilaisen vartioima kellari on turistinähtävyys Santiagossa. Nykyään Casillero del Diablo on tunnetuin chileläinen viinimerkki maailmalla. Mies viinien takana on Chilen maineikkaimpiin viinitekijöihin kuuluva Marcelo Papa.

 

Katso lisää