Luumuinen Tarte Tatin

Ainekset

Taikina

100 g kylmää voita

3 dl vehnäjauhoja

1 dl tomusokeria

1 pieni muna

tai

400 g valmista murotaikinaa

Täyte

100 g voita

2 dl sokeria

500 g tuoreita luumuja

1 tl piparkakkumaustetta

1/2 dl konjakkia ( esim. Monnet VS)

Konjakkikermavaahto

2 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

2 rkl konjakkia ( esim. Monnet VS)

Ohjeet

  1. Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti. Lisää muna taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Pane taikina jääkaappiin luumujen valmistamisen ajaksi. Voit myös käyttää valmista murotaikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pese ja puolita luumut, poista kivet. Sulata voi uuninkestävässä (valurauta)paistinpannussa (halkaisija 23-24 cm) ja sirottele sokeri pannulle. Kuumenna seosta hiljalleen ja keitä, kunnes vuokaan muodostuu karamellimainen kullanruskea seos. Lisää sokeriseoksen joukkoon piparkakkumauste ja konjakki. Asettele luumujen puolikkaat kauniisti pannulle ja jatka kypsentämistä viisi minuuttia.
  3. Kauli taikinasta vuoan reunat peittävä kansi ja paina reunat sisään. Paista torttua 200 asteessa 25 minuuttia.
  4. Aseta paistinpannun päälle iso vati ja keikauta hieman jäähtynyt kakku vadille.
  5. Tarjoa torttu konjakilla ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

 

 

Luumuisen tarte tatin kumppaniksi sopii erinomaisesti Harveys Bristol Cream Sherry! Kurkkaa linkin takaa tarkemmat tiedot

Herkullinen reseptimme on esimakua Tiina Rantasen tammikuussa ilmestyvästä Klassikkoruokia –kirjasta!