Mansikka-gorgonzolapizzat grillissä ja tomaatti-mozzarellapizzat

pizzaresepti
Mansikka-gorgonzolapizzat grillissä

4 pientä pizzaa

Pizzapohja

2 1/2 dl vettä

15 g hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa

1/2 tl suolaa

1/2 dl öljyä

noin 5 dl durum-vehnäjauhoja tai pizzajauhoja

(1/2 luomusitruunan raastettu kuori)

Täyte

1 dl rucola- tai sitruunapestoa

200 g gorgonzola-sinihomejuustoa

1 luomusitruuna

1/2 l mansikoita

4-8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

vuonankaalia tai rucolaa

rouhittua mustapippuria

Yön yli levännyt pizzataikina

4 pientä pizzaa

1/4 paketti (12 g) hiivaa

3 dl vettä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

4 dl durumvehnäjauhoja

5 dl erikoisvehnäjauhoja

2 rkl oliiviöljyä

Tomaatti-mozzarellapizzat

4 pientä pizzaa

Täyte

4 rkl pestokastiketta

250 g luumukirsikkatomaatteja

2 rasiaa (á 245 g) mini mozzarella -juustoa

tuoretta basilikaa

rouhittua mustapippuria

Pizzaresepti 1. Mansikka-gorgonzolapizzat grillissä

  1. Tee pizzapohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot (sekä luomusitruunan raastettu kuori). Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja käytä taikinanesteenä lämpimämpää ( + 42 astetta) vettä.
  2. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kuumenna pizzojen kohotessa grilli noin 200-250 asteeseen.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja kauli siitä kaksi suorakaiteen muotoista pizzapohjaa. Anna kohota 10 minuuttia.
  4. Voitele taikina kevyesti öljyllä ja laita pohjat joko aluminifoliolle tai silikoniselle grillialustalle.
  5. Levitä pestokastike pizzapohjien päälle. Murentele sinihomejuusto ja levitä palat pizzapohjille. Leikkaa sitruuna hyvin ohuiksi viipaleiksi ja laita pari sitruunaviipaletta jokaiselle pizzalle.
  6. Laita pizzat kuumaan grilliin ja kypsennä kupu päällä, kunnes juusto sulaa ja saa väriä, noin 7-10 minuuttia. Ota pizzat grillistä.
  7. Levittele kuuman pizzan päälle viipaloidut mansikat ja ilmakuivattu kinkku. Rouhaise päälle vielä hieman mustapippuria. Viimeistele pizzat vuonankaalilla tai rucolalla.

Vinkki! Voit paistaa pizzat myös pizzakivellä.

Yön yli levännyt pizzataikina

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin eikä kulhon reunoihin. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa viitisen minuuttia. Ripottele kulhoon jauhoja. Nosta taikina kulhoon, peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin 10–12 tunniksi.
  2. Esivalmistele haluamasi täytteet aina ennen kuin alat kaulia taikinaa pizzoiksi.
  3. Pane pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin (tai kaasugrilliin). Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen (tai kuumenna grilli HI-teholla.)
  4. Ota pizzataikina jääkaapista ja jaa taikina neljään osaan. Leivo yksi pizza kerrallaan ja pidä muut palat leivontaan asti jääkaapissa.
  5. Kauli taikinapallo jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi pizzaksi. Siirrä pohja kuumalle pizzakivelle tai pellille. Levitä päälle täytteet ja paista kuumassa uunissa (tai grillissä) noin 10 minuuttia.

Pizzaresepti 2. Tomaatti-mozzarellapizzat

  1. Puolita luumukirsikkatomaatit. Levitä pestokastiketta pizzakivellä tai uunipellillä olevan pohjan päälle. Ripottele pinnalle tomaatit ja mozzarella-juustopallot.
  2. Paista pizzaa tai pizzoja kuumassa uunissa (tai grillissä) noin 10 minuuttia.
  3. Rouhi kypsän pizzan päälle mustapippuria, ripottele tuoretta basilikaa ja lorauta lopuksi pinnalle hieman hyvää neitsytoliiviöljyä. Nauti kuumana.
Katso myös viinivinkit pizzalle!