Mansikkainen kuivakakku

mansikka kuivakakku
Ainekset

n. 12 palaa

150 g huoneenlämpöistä voita

3 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

500 g mansikoita, tuoreita tai pakastettuja

2 rkl tomusokeria

1 rkl maissitärkkelystä, jos käytät pakastettuja mansikoita

Kuorrute

25 g voita

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl sokeria

Tarjoiluun vaniljajäätelöä

Maistuva ja helppo mansikka kuivakakku valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin ja munien kanssa.
  3. Sekoita kuivat ainekset eri kulhossa ja lisää ne taikinaan.
  4. Voitele ja korppujauhota irtoreunavuoka (halkaisija n 24 cm) ja kaada taikina vuokaan.
  5. Jätä muutama mansikka koristeeksi ja viipaloi loput mansikat. Kieritä mansikat sokerissa ja jos käytät pakastemansikoita, myös maissitärkkelyksessä. Anna vetäytyä sen aikaa kun teet kuorrutuksen.
  6. Sulata voi paistinpannussa, lisää kaurahiutaleet ja sokeria. Anna paahtua kullanruskeaksi.
  7. Laita mansikkaviipaleet taikinan päälle ja kuorrutus viipaleiden päälle.
  8. Anna paistua uunin keskitasolla noin tunnin. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku valmis.
  9. Koristele tomusokerilla ja mansikoilla.
  10. Tarjoa kakun kanssa vaniljajäätelöä.

Suositusviinit mansikkakakulle:

Gancia Asti

Nivole Moscato d´Asti

Julkaistu 7/2017