Mehevä burgundinpata

Ainekset

Neljälle hengelle

800 g naudan etuselkää

2 rkl voita

suolaa, mustapippuria

2 isoa porkkanaa

1 keltasipuli

1,5 rkl vehnäjauhoja

4 dl punaviiniä

2,5 dl vasikanlihalientä (n. 1,5 rkl vasikkafondia sekoitettuna veteen)

2 rkl tomaattipuretta

1 tl kuivattua timjamia tai kourallinen tuoretta

1 laakerinlehti

2 valkosipulinkynttä

10 pikkusipulia

1 pkt pekonia

200 g herkkusieniä

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuutioi liha. Sulata voi paistinpannussa ja ruskista lihapalat kauttaaltaan. Suolaa ja pippuroi. Kuori ja leikkaa porkkanat ja sipuli viipaleiksi. Laita ruskistetut lihat ja kasvisviipaleet pataan. Lisää vehnäjauhot ja sekoita jauhot tasaisesti liha- ja kasvispaloihin. Lisää viini, vasikanlihaliemi ja tomaattipure. Lisää timjami ja laakerinlehti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, lisää pataan. Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpö keskilämmölle. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n 1,5 h.

Halkaise pikkusipulit ja tarvittaessa myös sienet, jos ne ovat kookkaita. Leikkaa pekoniviipaleet pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla mukavan ruskeiksi. Ota pekonipalat pannulta, mutta säästä rasva. Lisää rasvan joukkoon halkaistut pikkusipulit ja herkkusienet. Paista hetken aikaa ja ota pannu pois hellalta. Lisää pekonit, herkkusienet ja pikkusipulit pataan ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10 min. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa riisin, perunamuusin tai perunalumen kanssa.

Viiniposti valitsi burgundinpadalle sopivat viinit, vilkaise ne täältä!