Mustikkapannukakut

Ainekset

Aika: 30 Minuuttia

Määrä: 2 henkilöä

Taikina

2 isoa kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl maitoa

1 kukkurallinen lusikka leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

Hyppysellinen suolaa

Voita paistamiseen

150 g tuoreita tai sulatettuja mustikoita

Tarjoiluun

Mustikoita

Kreikkalaista jogurttia, tai vaihtoehtoisesti vaniljajäätelöä

Juoksevaa hunajaa

Mansikoita

Ohjeet

  1. Riko kananmunat, kaada valkuaiset kuivaan kulhoon ja keltuaiset toiseen. Lisää vehnäjauho, maito, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma kulhoon keltuaisten kanssa ja vispilöi paksuksi, tasaiseksi taikinaksi.
  2. Vispilöi valkuaiset hyppysellisellä suolaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovaisesti taikinaan. Taikina tulee jäädä kuohkeaksi.
  3. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Lisää voinokare ja kaada kauhallinen taikinaa pannuun. Paista jokunen minuutti kunnes taikina on jähmettynyt.
  4. Ripottele muutama mustikka pannuun, käännä pannukakku ja paista kullanruskeaksi toiselta puolelta. Jatka kunnes taikina loppuu.
  5. Tarjoile mustikoilla, jogurtilla tai jäätelöpallolla, hunajalla ja mansikoilla.

Suositusviinit:

Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2015

Gancia Moscato d’Asti 18,7 cl