Syksyinen fileepihvi ja kurpitsapyree & Perelada 5 Finques

Ainekset

4 hengelle

600 g g naudan sisäfileetä

sormisuolaa

mustapippuria

voita ja öljyä paistamiseen

Kurpitsapyree

400 g myskikurpitsaa

1/2 vaniljatanko

50 g voita

1 dl kermaa

1tl sormisuolaa

Lisäksi

2 dl tatteja

3/4 dl hasselpähkinöitä

12 salvianlehteä

suolaa

mustapippuria

öljyä ja voita

Ohjeet

Kurkkaa ruokatoimittaja Mari Moilasen syksyinen naudan sisäfilee ja kurpitsapyree -resepti Viinipostista! Psst. reseptille löytyy myös täsmä viinivalinta.

  • Kuori kurpitsat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Keitä kurpitsanpalat kermasssa puolikkaan vaniljatangon ja voin kanssa kannen alla. Keitä, kunnes kurpitsa on läpipehmeää. Soseuta ja mausta suolalla.
  • Paahda hasselpähkinöitä keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla, kunnes niiden kuoret alkavat repeillä. Pyörittele pähkinöitä keittiöliinan sisällä, näin saat kuoret irtoamaan. Rouhi pähkinät. Siivuta tatit ja paista ne rapeiksi voissa. Suolaa ja mausta mustapippurilla. Friteeraa salvianlehtiä hetki kuumassa öljyssä, valuta talouspaperin päällä.
  • Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Paista pihvejä 2-3 minuutin ajan per puoli voi-öljyseoksessa niin, että sisus jää roseeksi. Kokoa pihvin päälle paistettuja tatteja, friteerattuja salvianlehtiä ja koristele annos rouhituilla hasselpähkinöillä. Tarjoa kurpitsapyreen kanssa.

Perelada 5 Finques Reserva

Täydellinen kumppani tämän syksyisen liharuoan seuraksi on Perelada 5 Finques. Luonteikkaan ja täyteläisen viinin tuoksu on herkullisen hedelmäinen, mausteinen ja paahteinen. Hedelmäisyyttä ryhdittävät pehmeät tanniinit ja runsas, pitkä jälkimaku.

Viinin nimi 5 Finques viittaa viiteen viinitarhaan, joilta rypäleet tulevat. DO Empordán viinialueelle tyypillisesti jokainen viinitarha on maaperältään erilainen ja tuo oman ominaispiirteensä myös lopulliseen viiniin. Perelada 5 Finques on täyteläinen ja moniulotteinen sekoitus, jossa erityyppiset viinit täydentävät toisiaan.

Viini voitti kultaa Vuoden Viinit 2018 kilpailussa. Kurkkaa tuomariston luonnehdinta!

16,99 €/0.75l

Katso tuote Alkosta