Pääsiäisen jälkiruoka – Limettijogurttia, saksanpähkinää ja granaattiomenaa

Ainekset

neljä annosta

gluteeniton, lakto-vege

 

1 pussi (70 g) saksanpähkinöitä

4 dl kreikkalaista jogurttia

1 dl lime curd -limettitahnaa

Koristeeksi

1/2 granaattiomenan siemenet

4 saksanpähkinää

raastettua limetin kuorta tai sitruunamelissaa

Ohjeet

  1. Jätä pähkinäpussista neljä pähkinää jälkiruoan koristeeksi. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa tai veitsellä. Jaa pähkinärouhe jälkiruokamaljan tai viinilasin pohjalle.
  2. Sekoita keskenään jogurtti ja limettitahna. Lusikoi tahna pähkinärouheen päälle.
  3. Pyöräytä granaattiomenaa pari kertaa työtasoa vasten. Halkaise se ja koputtele siemenet irti hedelmästä puukauhalla. Lusikoi siemenet jogurtin päälle.
  4. Pese limetti ja raasta siitä muutama kuorisuikale jälkiruoan koristeeksi. Voit käyttää apuna esimerkiksi perunankuorimaveistä. Voit korvata limetinkuoren sitruunamelissan lehdellä. Viimeistele jogurttiannokset kuoriraasteella ja saksanpähkinöillä.
Gancia Asti Dolce on Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini

Gancia Asti Dolce

Jälkiruoan kumppaniksi valitsimme Gancia Astin. Kuohuviini on makea, hieman hapokas, raikas ja miellyttävän hedelmäinen kuohuviini, josta voi aistia myös sitruunaa ja rusinaa. Gancia Astia löytyy Alkosta 0,2 l, 0,375 l sekä 0,75 l pulloissa – pienemmälle ja suuremmalle seurueelle tai ihan vain omaksi nautinnoksi.

Katso lisää