Parsajäätelö

Ainekset

300 g vihreää parsaa

3 dl punaista maitoa

6 keltuaista

120 g sokeria

2 dl kuohukermaa

1 vaniljatanko

hippunen suolaa

Ohjeet

No nyt on villiä! Tiesitkö, että parsasta voit valmistaa myös jäätelöä? Viinipostilla on tähän loistava resepti. Kokeilunhaluisille kulinaristeille!

Kuori parsat ja leikkaa kovat kannat pois. Keitä parsat kypsiksi ja leikkaa kahtia. Pilko latvaosat suupalan kokoisiksi pieniksi palasiksi. Soseuta tyviosat monitoimikoneella ja paseeraa vielä tiiviin siivilän lävitse.

Kaada maito kattilaan, lisää joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet, tanko ja sokeri. Kiehauta ja anna jäähtyä. Vatkaa keltuaiset kevyesti ja sekoita maitoon, nosta lämpötilaa rauhallisesti 55 asteeseen (käytä lämpömittaria!) ja sekoittele samalla. Poista vaniljatanko ja sekoita parsasose maidon joukkoon. Vaahdota kerma, sekoita kerma ja munamaitoseos keskenään ja aja jäätelökoneessa jäätelöksi. Lisää loppuvaiheessa parsanpalat ja pieni ripaus suolaa.

Anna jähmettyä pakastimessa vähintään pari tuntia.