Parsareseptejä

Viinipostin parsareseptit
Parsaa & parmesania

nippu vihreää parsaa

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

raastettua parmesania

Uuniparsat

nippu vihreää parsaa

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

Parsaa & ilmakuivattua kinkkua

nippu vihreää parsaa

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

ilmakuivattua kinkkua

(raastettua parmesania)

Parsaa & viinietikkakastiketta

2 nippua vihreää parsaa

1,5 – 2 rkl Dijon-sinappia

oliiviöljyä

1 kananmunan valkuainen

valkoviinietikkaa

kevyttä punaviiniä (esim. Tommasi Valpolicella)

suolaa, mustapippuria

Appelsiinihunajamarinoidut parsat salaattipedillä

nippu vihreää parsaa

tuorepuristettua appelsiinimehua

juoksevaa kotimaista hunajaa

oliiviöljyä

erilaisia salaatteja (tammenlehti, rucola, jääsalaatti, punasikuri jne)

Parsa-gorgonzolarisotto

nippu vihreää parsaa

50 g voita

1 salottisipuli silputtuna

200 g arborioriisiä (risottoriisiä)

6 dl kuumaa kana- tai kasvislientä

1 dl kuivaa valkoviiniä

50 g raastettua parmesania

125 g gorgonzola-juustoa

mustapippuria

Koristeeksi

paahdettuja pinjansiemeniä

Parsakausi on täällä! Kokkaa parsaa monella eri tapaa.

Viiniposti kokosi yhteen parhaimmat ja herkullisimmat vinkit tämän vihreän ystävän valmistukseen. Yleisohjeena vihreän parsan keittämiseen: kannattaa tarkkailla kypsymistä, ohuet vihreät parsat kypsyvät ihan parissa minuutissa ja sormenpaksuiset kypsyvät noin 3-5 minuutissa. Katso myös nappivalinnat viinilasin täytteeksi täältä. Suussa sulavaa parsa-aikaa kaikille!

Parsaa & parmesania

Leikkaa kova tyviosa pois, vihreää parsaa ei välttämättä tarvitse kuoria. Keitä juuri ja juuri kypsäksi (parsojen paksuudesta riippuen 3-5 min), aseta tarjolle, päälle suolaa, mustapippuria, loraus öljyä. Lopuksi ripottele päälle raastettua parmesania.

Uuniparsat

Leikkaa kova tyviosa pois, aseta parsat leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 asteessa (5-8 min) kunnes parsat hieman tummuvat. Mahtava lisuke miltei mille vain esim. grilliruualle, kalalle, broilerille. Sopii loistavasti myös salaatteihin.

Parsaa & Ilmakuivattua kinkkua

Leikkaa kova tyviosa pois. Voit joko keittää tai paahtaa parsat uunissa. Ota muutama parsa ja kietaise ilmakuivattuun kinkkuun. Laita tarjolle. Päälle oliiviöljyä ja suolaa, mustapippuria. Voit myös ripotella parmesania, mikäli haluat.

Parsaa & viinietikkakastiketta

Leikkaa parsoista kova tyviosa pois, keitä juuri ja juuri kypsäksi suolavedessä (parsojen paksuudesta riippuen 3-5 min). Sekoita sinappi, valkuainen, sekä noin korkillinen viinietikkaa keskenään. Kaada öljyä sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes seos on mukavan juoksevaa. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla punaviiniä. Aseta parsat lautasille, lisää kastiketta päälle.

Appelsiinihunajamarinoidut parsat salaattipedillä

Leikkaa parsoista kova tyviosa, keitä juuri ja juuri kypsäksi (parsojen paksuudesta riippuen 3-5 min), anna jäähtyä. Sekoita marinadin ainekset. Laita parsat kulhoon ja marinadi päälle. Anna olla jääkaapissa muutaman tunnin. Tee salaateista peti ja laita marinoituneet parsat päälle. Kaada loppu marinadi kastikkeeksi salaatin päälle ja rouhi päälle suolaa.

Parsa-gorgonzolarisotto

Leikkaa parsoista kova tyviosa, keitä juuri ja juuri kypsäksi (parsojen paksuudesta riippuen 3-5 min). Kuullota sipulisilppua voissa ja lisää riisi. Kuullota riisiä kunnes se on muuttunut läpinäkyväksi. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen aina imeytyä riisiin kokonaan ennen seuraavan kauhan lisäämistä. Lopuksi lisää viini ja anna senkin imeytyä riisiin. Tähän kuluu aikaa noin 20 min. Lisää juustot ja anna kuumentua. Lisää lopuksi parsat paloiteltuna ja mausta mustapippurilla. Koristele lopuksi paahdetuilla pinjansiemenillä.