Pasta primavera

Ainekset

Valmistusaika 30 min

Annoksia 4

300 g linguine- pastaa
1 nippu vihreää parsaa pilkottuna noin 2-3 cm paloiksi
150 g sokeriherneitä
1 parsakaali, nuput ja varsiosa ohuiksi viipaleiksi viipaloituna
1 dl pakasteherneitä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
2 dl ranskankermaa (crème fraiche)
1 ruukku basilikaa

yhden kokonaisen luomusitruunan kuori raastettuna
merisuolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun:
raastettua Västerbottensost-juustoa tai parmesaania
muutama basilikan lehti
krutonkeja

Ohjeet

Pasta primaverassa maistuvat kevään ihanat vihreät maut! Herkullinen pasta on pullollaan kauden parhaimpia vihanneksia, joita korostaa raikas sitruunan maku. Pasta primavera vie kielen mennessään ja sopii tarjoiltavaksi niin arkena kuin viikonloppuna. Viinisuosituksemme tälle ruoalle löydät täältä!

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä.
  1. Pastan kiehuessa paista kasvikset paistinpannulla muutamassa erässä. Mausta kevyesti suolalla ja nosta kasvikset syrjään odottamaan.
  2. Kuullota valkosipulia nopeasti pannulla. Lisää mukaan viini sekä ranskankerma ja anna niiden kiehua pari minuuttia.
  3. Lisää kasvikset, basilika ja sitruunankuori
  4. Nostele pasta kasvisten joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele basilikanlehdillä ja tarjoile heti raastetun Västerbottensost –juuston sekä krutonkien kera.