Pyhäinpäivän alkupala: Maa-artisokkakeitto ja parmankinkkua

Ainekset

600 g maa-artisokkia
1 keltainen sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
4 dl vettä
½ sitruunan mehu
4 siivua parmankinkkua
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Ohjeet

  1. Aloita parmankinkkusiivuista. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille ja paista 150 asteisessa uunissa noin 5 – 10 min. Niistä pitäisi tulla rapeita muttei palaneita. Anna jäähtyä ja pieni palat hieman pienemmiksi.
  2. Kuori ja lohko maa-artisokat.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Sulata voi kattilassa ja lisää hienonnetut sipulit sekä maa-artisokkapalat. Anna kuullottua hetki. Lisää kerma, maito, vesi ja sitruunamehu. Anna kiehua rauhallisesti  n 20 min.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele parmankinkkupaloilla.

Tulosta resepti mukaan täältä

Katso myös pyhäinpäivän menun pää– ja jälkiruoka.

Katso viinisuosituksemme täältä