Pyhäinpäivän jälkiruoka: Tarte Tatin

Ainekset

4:lle

kiinteätä omenaa

90 g voita

125 g sokeria

kanelitankoa

ripaus sormisuolaa

300 g voitaikinaa

Tarjoiluun: vaniljakastiketta tai calvadoksella maustettua kermavaahtoa

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja ota siemenet pois omenoista. Lohko omenat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Sulata voi ja sokeri valurautapannussa, noin 20 cm halkaisijaltaan. Kun sokeri on liuennut voihin, lisää omenat, kanelitangot ja ripaus suolaa. Paista n 5 min. Ota pannu lämmöltä ja poista kanelitangot.
  4. Kauli sulanut voitaikina noin puolen sentin paksuiseksi. Siirrä taikina omenoiden päälle pannuun ja painele se reunoja myöten. Paista uunissa noin 15-20 min kunnes taikina on kauniin kullanruskeaa.
  5. Jos haluat, voit kääntää piiraan – irroita pohja reunoista varovasti veitsellä ja laita lautanen pannun päälle. Käännä pannu ylösalaisin. Voit laittaa piiraan joko takaisin pannuun tai siirtää tarjoilulautaselle.
  6. Tarjoile lämmin tarte tatin vaniljakastikkeen tai calvadoksella maustetun kermavaahdon kanssa.

Tulosta resepti mukaasi täältä

Katso myös pyhäinpäivän menun alku– ja pääruoka.

Katso viinisuosituksemme täältä