Suosittelemme

MAXILL – Korttelin kunkku jo 25 vuotta

Laman syövereissä syntynyt ja jo neljännesvuosisadan kovassa kilpailussa sinnitellyt. Sitä voisi kutsua nykypäivänä saavutukseksi. Ravintolalta. Mutta eihän kyseessä olekaan mikään… Lue lisää

MALAGA BAR – lähempänä kuin arvaatkaan

Tarjolla hyvää ruokaa, juomaa ja ilonpitoa Hyppää ratikkaan 9 Helsingin rautatieaseman pysäkillä ja köröttele reilut 10 minuuttia Jätkäsaaren suuntaan. Astu… Lue lisää

Leipomoravintola Levain vie leivän juurille

Leipä on suomalaisille rakasta ruokaa. Meiltä vain puuttuvat ihanat pikkuleipomot, joista tuoretta leipää saa pitkin päivää. Mutta ei puutu enää…. Lue lisää

Pieni, sympaattinen ja herkullinen = Muru

Pian seitsemän vuotta sitten suomalaisen ravintola-alan huippuosaajat, keittiömestarit Henri Alén ja Timo Linnamäki sekä viinimestarit Nicolas Thieulon ja Samuil Angelov… Lue lisää

Nälkä? Jano? Juhlatuulella? Paras painua Pekan luo Pastoriin

Pastori Broberg johti 1890-luvulla Helsingin Erottajankadulla Suomen ensimmäistä yhteiskoulua, Läroverket for gossar och flickor. Nyt samassa rakennuksessa sijaitsee yksi tämän… Lue lisää

Wernerin hiiligrillissä syntyy välimerellistä ruokaa

Helsingin Bulevardilla vastapäätä Vanhaa kirkkopuistoa aka Ruttopuistoa sijaitsi vielä muutama vuosi sitten kustannusyhtiö WSOY:n pääkonttori ja kivijalassa kirjakauppa. Nyt kirjakaupan… Lue lisää

Viiniä ja vatsan nautintoja Vinkkelissä

Huhtikuussa Helsingissä avatun ravintola Vinkkelin sommelier ja ravintoloitsija Antti Uusitalo on tuttu kasvo suomalaisissa ravintola- ja viinipiireissä. Hän vastaa salihenkilökunnan… Lue lisää

Tpas – murunen Espanjaa lasiin tai lautaselle

Espanjalaisen keittiön pikkupurtavat, tapakset, eivät ole mikään uusi ilmiö Helsingissä, mutta suosio näyttää olevan kasvava. Uusin tapas-henkistä purtavaa tarjoava espanjalaisravintola… Lue lisää

Vähemmän alkoholia, vähemmän energiaa

Nyt unohdetaan tipaton tammikuu ja kevennetään juhlan jälkeistä aikaa vaihtamalla tuhdit viinit kevyempiin. Vähäalkoholisten viinien suosio, ja tarjonta on kasvussa…. Lue lisää

Sommelier – lasillinen viiniä, s’il vous plaît!

Ruoka- ja ravintolatrendejä seuraavien joukoissa on viime aikoina kovasti peukutettu ravintolailmiötä nimeltä Baskeri & Basso, lyhyesti BasBas. Syyskuun lopulla ravintola… Lue lisää