Emiliana – vastuullisuus ja luonto edellä

Emiliana-viinitalon perustajat Rafael ja José Guilisasti huomasivat jo 90-luvun lopulla kuluttajien mieltymysten muuttuvan. Kiinnostus alkoi kasvamaan kestävää kehitystä ja luonnonmukaisia valmistustapoja kohtaan. Tästä innoittuneina Rafael ja José päättivät keskittyä erityisesti tuottamiensa viinien valmistustapoihin sekä ympäristöystävällisyyteen.

Emiliana 1Emiliana uskoo, että kestävä kehitys sekä luonnonmukainen ja biodynaaminen viljely ovat keino saavuttaa tasapainoinen ja terveellinen viinitila. Tämän seurauksena rypäleiden laatu paranee ja viinit ovat paremman makuisia.

Emiliana on eettisesti sertifioitu yritys (Fairtrade, Fair for Life) ja sen kaikki viinit ovat 100 % luonnonmukaisesti tuotettuja. Emilianan viinitarhoilla voit nähdä lampaita, alpakoita ja hevosia, jotka siistivät tarhaa syömällä rikkaruohoja. Viiniköynnösten välissä kulkee myös kanoja, jotka pitävät haitalliset hyönteiset loitolla. Peitekasvien istuttaminen viiniköynnösten läheisyyteen on vähentänyt kastelun tarvetta jopa 90 %. Veden säästämisen lisäksi ympäristöystävällisyys näkyy kierrätyksessä ja aurinkoenergian valitsemisella.

Tänä päivänä Emiliana on Chilen johtava orgaanisten ja biodynaamisten viinien tuottaja. Emilianalle keskeisiä asioita ovat luonnonmukaisuuden lisäksi ympäristö, työntekijöiden hyvinvointi ja yhteisö.

Emiliana tukee ja kannustaa työntekijöitään monin tavoin. Yhdessä viinitalon tukiohjelmassa työntekijöillä ja heidän perheillä on mahdollisuus kouluttautua ja oppia luonnonmukaisen viljelyn hyödyt. Näiden oppien avulla työntekijät voivat kehittää omien viljelyjen, hunajan ja oliiviöljyjen tuotantoa ja myyntiä. Koulutuksen tavoitteena on saada työntekijöille paremmat sadot ja tätä kautta lisätienestejä.

Emiliana 2Chilestä tuli ensimmäinen Euroopan ulkopuolinen maa, joka alkoi viedä laatuviiniä takaisin viinin synnyinsijoille Eurooppaan. Johtuen luonnollisten esteiden vaikutuksesta Chilen viiniköynnökset ovat edelleen puhdasta eurooppalaista syntyperää.

Chile on tänä päivänä maailman yhdeksänneksi suurin viinintuottaja. Suomessa chileläiset viinit ovat, sekä punaisissa, että valkoisissa kaikkein ostetuimpia.

Emiliana -viinejä löydät, niin Alkosta, kuin monista ravintoloistakin.