Emiliana – vastuullisuus ja luonto edellä

Luomuviini viljellään luonnonmukaisin ja usein biodynaamisin menetelmin ilman kemiallisia lannoitteita tai tuholaisten- ja rikkaruohojentorjunta-aineita. Kemikaalien pois jättäminen on terveysetu, niin työntekijöille kuin luonnollekin. Viiniköynnökset ovat erittäin alttiita viruksille ja taudeille. Kemikaalien käyttö heikentää köynnösten luonnollista vastustuskykyä mikä vaikuttaa rypäleiden laatuun ja määrään.

Emiliana-viinitalon perustajat Rafael ja José Guilisasti huomasivat jo 90-luvun lopulla kuluttajien mieltymysten muuttuvan. Kiinnostus alkoi kasvamaan kestävää kehitystä ja luonnonmukaisia valmistustapoja kohtaan. Tästä innoittuneina Rafael ja José päättivät keskittyä erityisesti tuottamiensa viinien valmistustapoihin sekä ympäristöystävällisyyteen.

Emiliana 1Emiliana uskoo, että kestävä kehitys sekä luonnonmukainen ja biodynaaminen viljely ovat keino saavuttaa tasapainoinen ja terveellinen viinitila. Tämän seurauksena rypäleiden laatu paranee ja viinit ovat paremman makuisia.

Luomuviini kasvattaa suosiotaan. Kemikaalien käyttö on yleistä viljelyissä. Kemikaalit usein nopeuttavat ja tehostavat tuotantoa, mutta niiden käytössä on myös haittapuolensa. Kemikaalien haittojen tietoisuus onkin kasvattanut luomutuotteiden kysyntää ympäri maailman. Kun kemialliset aineet jätetään pois, täytyy ne korvata luonnonmukaisilla keinoilla. Emiliana on eettisesti sertifioitu yritys (Fairtrade, Fair for Life) ja sen kaikki viinit ovat 100 % luonnonmukaisesti tuotettuja. Emilianan viinitarhoilla voit nähdä lampaita, alpakoita ja hevosia, jotka siistivät tarhaa syömällä rikkaruohoja. Viiniköynnösten välissä kulkee myös kanoja, jotka pitävät haitalliset hyönteiset loitolla. Peitekasvien istuttaminen viiniköynnösten läheisyyteen on vähentänyt kastelun tarvetta jopa 90 %. Veden säästämisen lisäksi ympäristöystävällisyys näkyy kierrätyksessä ja aurinkoenergian valitsemisella.

Tänä päivänä Emiliana on Chilen johtava orgaanisten ja biodynaamisten viinien tuottaja. Emilianalle keskeisiä asioita ovat luonnonmukaisuuden lisäksi ympäristö, työntekijöiden hyvinvointi ja yhteisö.

Emiliana tukee ja kannustaa työntekijöitään monin tavoin. Yhdessä viinitalon tukiohjelmassa työntekijöillä ja heidän perheillä on mahdollisuus kouluttautua ja oppia luonnonmukaisen viljelyn hyödyt. Näiden oppien avulla työntekijät voivat kehittää omien viljelyjen, hunajan ja oliiviöljyjen tuotantoa ja myyntiä. Koulutuksen tavoitteena on saada työntekijöille paremmat sadot ja tätä kautta lisätienestejä.

Emiliana 2Chilestä tuli ensimmäinen Euroopan ulkopuolinen maa, joka alkoi viedä laatuviiniä takaisin viinin synnyinsijoille Eurooppaan. Johtuen luonnollisten esteiden vaikutuksesta Chilen viiniköynnökset ovat edelleen puhdasta eurooppalaista syntyperää.

Chile on tänä päivänä maailman yhdeksänneksi suurin viinintuottaja. Suomessa chileläiset viinit ovat, sekä punaisissa, että valkoisissa kaikkein ostetuimpia.

Emiliana -viinejä löydät, niin Alkosta, kuin monista ravintoloistakin.