Samppanjalasilla on väliä

Useimmissa ravintoloissa ja tilaisuuksissa nähdään vielä liian kapeita ja pieniä samppanjalaseja, jotka on lähinnä suunniteltu kuplien näkymisen maksimoimiseksi. Samppanjan makunautinnon kannalta tämä ei kuitenkaan ole paras lasivaihtoehto. Alla muutama vinkki parhaaseen samppanjaelämykseen!

 

  • Lasin tullee olla riittävän suuri, suurempi lasi avaa samppanjan aromien moninaisuutta paremmin
  • Lasia ei saa kaataa liian täyteen, riittävässä ilmatilassa viini saa hengittää ja samppanjan aromit tulevat esille
  • Suuta kohti kapeneva lasimalli maksimoi aromien aistimisen
  • Laadukas viinilasi toimii paremmin kuin liian kapea tai pieni samppanjalasi
  • Samppanja kannattaa kaataa laseihin vasta juuri ennen nauttimista, jolloin se on raikkaimmillaan.
  • Samppanja kannattaa kaataa lasiin hitaasti ja reunaa myöten valuttamalla, jolloin kuplat säilyvät viinissä paremmin

Kurkkaa linkin takaa Viinipostin suosittelemaa lasia. Erinomainen lahjaidea myös jouluksi!