Charles Heidsieckin Cyril Brun – Best Sparkling Winemaker of the Year

Charles Heidsieck
Kesän aikana palkittiin jälleen viinialan aatelisia, parhaista parhaimpia. Lontoossa järjestettävässä The International Wine Challenge -kilpailussa kruunattiin parhaaksi kuohuvien viinintekijäksi Charles Heidsieck -samppanjatalon kellarimestari Cyril Brun. Onnea Cyril ja Charles!
Charles Heidsieck Cyril Brun Charles Heidsieck samppanjatalon Cyril Brun
IWC-kilpailussa palkittiin lisäksi viisi muuta viinintekijää omissa kategorioissaan, Brunin ollessa ainut ranskalainen. Charles Heidsieckin Chef de Caves on palkittu ”parhaaksi kellarimestariksi” kuohuvien kategoriassa jo 13 kertaa viimeisen 25 vuoden aikana. Ei hullummin!

Charles Heidsieck

Charles Heidsieck perusti nimeään kantavan samppanjatalon vuonna 1851. Hänen rohkean visionsa ja lannistumattoman työnsä tuloksena samppanjat löysivät tiensä aikanaan Euroopan seurapiirien ja kuninkaallisten hovien lisäksi myös Atlantin toiselle puolelle. Samppanjatalo vaihtoi omistajaa vuonna 2011, minkä myötä perinteikkään samppanjanvalmistajan viinit elävät uutta tulemistaan. Tänä päivänkin Heidsieck haluaa kuplia viininystävien lasissa kaikkialla missä arvostetaan laadukasta samppanjaa ja sen ainutlaatuista perintöä.

The International Wine Challenge

The International Wine Challenge (IWC) -kilpailua pidetään maailman hienoimpana ja tiukimmin arvioituna. Kilpailussa kaikki viinit arvioidaan sokkona ja pisteytetään sen mukaan, kuinka ominaisia ne ovat tyylilleen, alueelleen ja vuosikerralleen. Tiukan tuomaroinnin aikana kaikki mitaleita voittavat viinit maistetaan kolme kertaa vähintään 12 tuomarin toimesta.

Suositukset

Charles Heidsieck Brut Reserve

Charles Heidsieck Brut Reserve

Charles Heidsieck Brut Réserve -vakiosamppanjassa 8-10 vuotta vanhojen reserve–viinien osuus on peräti 40 % eli reilusti enemmän kuin yleensä. Satokauden viinit on valmistettu kaikista kolmesta lajikkeesta: Pinot Noir antaa sekoitukseen rakennetta, Pinot Meunier hedelmäisyyttä ja Chardonnay raikkautta ja eleganssia. Lisäksi samppanja kypsyy pitkään, peräti kolme vuotta, talon ainutlaatuisissa, roomalaisajalta peräisin olevissa kalkkikellareissa.

Samppanja on voittanut lukuisia palkintoja, kuten kultaa Vuoden Viinit kilpailussa, Vuoden Samppanja -tittelin Viinilehdessä sekä BWW- “The Best Wine of the World” kilpailussa “Maailman paras non-vintage samppanja” -tittelin.

Ranska 56,20€