Helmikuun uutuudet

uutuusviini

Helmikuun uutuuksista löytyy löytyy tällä kertaa luonnonmukaisesti tuotettuja espanjalaisia viinejä!

Tanskalainen unelma hiilijalanjäljeltään neutraaleista viineistä toteutui Valencian rinteillä

Nelemanin luonnonmukaiset viinitarhat sijaitsevat 800-1000 metrin korkeudella DO Valenciassa, las Hoces del Cabrielin luonnontilaisen metsän suojissa. Neleman on tanskalainen unelma tuottaa hiilijalanjäljeltään neutraaleja viinejä minimaalisella interventiolla, luonnon kiertokulkua ja paikallisten lajikkeiden ominaispiirteitä kunnioittaen.

Suositukset

Rakenteeltaan uljas ja puhdasarominen gastronominen lupaus

Valencian alkuperäislajike Bobal kasvaa perinteiseen tapaan harvakseen pensaan muodossa. Viiniin on käsin valikoitu parhaiden vanhojen köynnösten rypäletertut, jotka rankojen poiston ja murskauksen jälkeen on jätetty käymään omilla hiivoillaan avoimissa 700 litran astioissa. Malolaktisen käymisen jälkeen viinin on annettu kypsyä sekä uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä että vanhoissa 1000 litran ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tankeissa.

Syvän rubiininvärisen viinin uljas tuoksu on tiiviin marjainen. Siitä voi aistia karhunmarjaa, karpaloa, kirsikkaa, hiiltynyttä puuta, tuhkaa, vaniljajugurttia, kuivattua mustikkaa ja herukan kuorta. Suussa täyteläistä ja tiivistä marjaisuutta kannattelevat ryhdikkäät hapot sekä tuntuvat mutta kypsän pehmeät tanniinit. Pitkässä ja miellyttävästi ikeniä kuivattavassa maussa toistuvat tuoksun aromit, yksi kerrallaan.

Viini on gastronomin unelma: rakenteeltaan ja maultaan se soveltuu juhla-aterialle, jossa tarjoillaan parhaita voimakkaan makuisia lihoja, muhkeita patoja tai pihvejä, tomaattista ratatouillea tai papupataa, kovia juustoja ja rasvaisia laatumakkaroita.

Viini on paitsi luomu- myös vegaanisertifioitu. Se on tuotettu neutraalilla hiilijalanjäljellä ja minimaalisella puuttumisella tekeytymisessään mehusta viiniksi.

Espanja

Hiilijalanjäljeltään neutraali luomuviini

20-vuotiaista Macabeo-köynnöksistä käsinpoimitut tertut on murskauksen ja hellän puristuksen jälkeen käytetty puoliksi ranskalaisissa tammitynnyreissä, joissa viinin on annettu myös kypsyä 4 kuukauden ajan. Toinen puoli lopullisesta blendistä on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa raikkaan hedelmäisten aromien vaalimiseksi. Viini on paitsi hiilijalanjäljetön myös luomu – ja vegaanisertifioitu.

Keskisyvän oljenkeltaisen viini tuoksu on runsas ja lajikkeelle tyypillisen kukkea. Kuikkaheinikon lisäksi siitä voi aistia myös keltaisia luumuja, vihreitä viinirypäleitä, kamomillaa ja aavistuksen verran tammea. Suussa kuiva, keskihapokas ja rakenteeltaan kepeä viini on maultaan suorastaan pureksittavan hedelmäinen ja pitkä. Viinin parissa viihtyy ilman ruokaakin, mutta se kantaa kauniisti herkät merenelävät kuten sashimit, kampasimukat tai vaalean järvikalan keväisten vihannesten ja vaikkapa uusien perunoiden kera.

Espanja