Inspiroidu: After Work viinit

after work viini

Viikonloppu lähestyy: mitä viinivalintasi kertoo kuluneesta viikostasi?

Aah, perjantai… Mikä sen ihanampaa kuin vaihtaa kotiasu ylle, avata viinipullo ja Netflix… Vai oletko kenties kokkaamassa hyvää ruokaa laatuseurassa?

Ehkäpä viikkosi on ollut erityisen onnistunut ja tahdot juhlistaa saavutuksiasi? Vai tuntuuko siltä, että jokin meni mönkään puurtamisestasi huolimatta ja kaipaat lohdutusta? Ei hätää, jokaisella hetkellä on viininsä ja jokaisella viinillä hetkensä! Tiesithän, että viinivalintasi paitsi luo tunnelman, myös kertoo sinun tunnelmistasi?

Valitse siis after work viini fiiliksen mukaan!

Tahdotko inspiroitua? Kurkkaa tänne!

Suositukset

Vahvista tahtotilaasi ryhdikkäällä mutta lempeällä Pereladan roseecavalla

Eikö pomosi ymmärtänyt sinua? Kävelikö kollegasi ylitsesi? Kaatuiko tärkeä projekti? Tuntuuko vaivannäkösi turhalta?

Nyt on tosi kyseessä. Tarvitset pikaisesti viiniä, joka paitsi lohduttaa, myös lujittaa omaa tahtotilaasi. Seuraavalla viikolla näkemyksesi olkoon timantin kirkas, ja muut ihailkoot perästä päin!

Pereladan Rosé Cava on hedelmäisyydessään runsas ja lempeä: mansikan, raparperin ja keväisten yrttien sekä mansikkapiirakan aromit hivelevät lohduttaen. Kuiva ja keskitäyteläinen kuohuviini on hapokkuutensa ansiosta kuitenkin ryhdikäs, ja sen kuplat kohottavat takuulla mielialaasi!

Espanja

Ole kuin Charles ja hurmaa kaikki!

Jo laatusamppanjan avaaminen on kuin palkintojen jako, jossa itse seisot korkeimmalla pallilla! Tässä yhteydessä saat hyvän syyn kertoa myös seuralaisillesi saavutuksistasi: mitä jos pitäisit pienen puheen? Ole ylpeä itsestäsi ja hurmaa yleisösi!

Myös Charles oli työtä pelkäämätön visionääri: hän valloitti ”ameriikankin” ensimmäisenä samppanjabrändinä jalkautumalla itse New Yorkin seurapiireihin ja hurmaamalla mm. itse presidentti Lincolnin! Edes syyttömänä vankilassa vietetty aika ei häntä nujertanut: päästyään jenkkien ja etelävaltiolaisten törmäyskurssilta takaisin Eurooppaan hän valloitti seuraavaksi – ei enempää eikä vähempää – muutaman kuninkaallisen hovin!

Ei ole vaikeaa olla hurmaava kun lasissa kuplii eräs maailman palkituimmista samppanjoista – myös Suomessa Charles Heidsieck Brut Reserve keikkuu viinikilpailujen palkintopalleilla vuodesta toiseen eikä ihme: täyteläisyydessään, moniulotteisuudessaan ja kypsyydessään se on vailla vertaa!

Ranska

Luotettava kumppani tilanteeseen kuin tilanteeseen

Jos kumpikaan edellisistä fiiliksistä ei tuntunut omalta, varma valinta on tilanteeseen kuin tilanteeseen sopiva Tussock Jumperin Riesling.

Tätä saksalaista suunmyötäistä rieslingiä voit nautiskella leffan kumppanina kotisohvalla, eikä kotiin tilattu take away thaimaalainen tai kiinalainen ruokakaan säikäytä puolikuivaa valkoviiniä.

Jos taas kokkaat itse, voit huoletta maustaa kalaa tai äyriäisiä kunnolla. Se sopii myös ruokaisille salaateille tai jääkaapin löydöistä kasatulle lämpimälle voileivälle. Juustoja? Juuri passelia hieman jäännössokeriselle viinille. Yksinkertaista, mutta kaunista!

Voit myös fiilistellä lataamalla puhelimeesi sovelluksen nimeltä Tussock Jumper Wines, ja etiketissä esiintyvä punaiseen villapaitaan pukeutunut Saksanhirvi herää eloon!

Saksa