Jälkiruokajuomat joulun makeille herkuille ja juustoille

mitä viiniä joulupöytään

Mitä viiniä joulupöytään: Viinit makeille herkuille ja juustoille

Aterian jälkeen maistellaan myös yhtä sun toista juustoa. Voimakkaiden, kypsien juustojen kumppanina maistuu täyteläinen punaviini kuten Amarone, kun taas homejuustojen kanssa kelpaa nauttia makeaa jälkiruokaviiniä. Jälkiruokaviineissä kannattaa suunnata katseet kohti Itävaltaa ja sen hunajaisen makeita beerenauslese ja trockenbeerenauslese-viinejä.

Mausteiset kakut ja leivonnaiset, marjaiset jälkiruoat ja tummasuklaa kaikissa muodoissaan kuten myös suolaiset juustot ovat oivallisia portviinin seurassa. Mitä viiniä joulupöytään te valitsette?

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Calvet Sauternes Reserve du Ciron half btl

Calvet Sauternes Reserve du Ciron half btl

Makea jälkiruokaviini nautitaan sellaisenaan viilennettynä tai makeiden jälkiruokien tai sinihomejuuston kera.

Ranska 15,48€
Graham's Late Bottled Vintage Port 2015

Graham's Late Bottled Vintage Port 2015

Graham’s Late Bottled Vintage Port (LBV) on laatuviini, joka sekoitetaan erinomaisen satovuoden parhaista viineistä. Toisin kuin kaksivuotiaana pullotettava “aito” vuosikertaportviini, LBV kypsyy neljästä kuuteen vuotta vanhoissa tammitynnyreissä; siitä termi ‘late bottled’. Klassinen yhdistelmä juustojen ja suklaisten jälkiruokien kanssa.

Portugali 22,98€
Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Herkullisin juhla-ateria päättyy Amaroneen. Kuivatuista rypäleistä valmistetun viinin rusinainen, viikunainen ja tumman kirsikkainen makumaailma kaipaa parikseen vain laadukasta juustoa tai palaa suklaata.

Italia 43,98€