Joulun jälkiruokaviini juustoille ja makeille herkuille

Joulun jälkiruokaviini juustoille ja makeille herkuille
Kalojen ja kinkun jälkeen onkin jo aika aterian lopulliselle huipennukselle; jälkiruoalle. Mausteiset kakut ja leivonnaiset, marjaiset jälkiruoat ja tummasuklaa kaikissa muodoissaan sekä suolaiset juustot ovat oivallisia etenkin portviinin seurassa.
Aterian jälkeen maistellaan myös yhtä sun toista juustoa. Voimakkaiden, kypsien juustojen kumppanina maistuu täyteläinen punaviini kuten Amarone, kun taas homejuustojen kanssa kelpaa nauttia makeaa jälkiruokaviiniä.
Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!
K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!
Suositukset
Calvet Sauternes Réserve du Ciron 0.375 l
Sinihomejuustolle tai maksapateelle
Kullankeltaisen jälkiruokaviinin tuoksu on hedelmäinen, mausteinen ja aromikas. Maultaan se on lempeän makea ja hapokas. Aistittavissa kiteytynyttä mandariinia, aprikoosihilloa ja sitrushedelmiä, joiden hyvä happamuus tasapainottaa rypäleiden omaa sokeripitoisuutta. Nautitaan sellaisenaan, jälkiruokien tai sinihomejuuston kera. Oiva pari myös maksapateen tai roquefort-juuston kaveriksi.
Feiler-Artinger Beerenauslese 0.375 l
Itävaltalainen helmi piirakoille
Itävaltalaisen huipputuottajan puhdaspiirteinen beerenauslese on valmistettu myöhään poimituista ja osittain jalohomeen kurtistamista rypäleistä. Makean hunajainen tuoksu muistuttaa persikoista ja kuivatuista aprikooseista. Maku on makea, toistaen tiiviisti tuoksun aromeja. Erinomainen kumppani hienostuneen illallisen päätteeksi homejuustoille, piirakoille (erityisesti omena-) ja linnunmaksalle.
Graham's Six Grapes Reserve Ruby Port lahjapakkaus
Suklaalle ja juustoille
Six Grapes on yksi Graham’sin vanhimmista portviinimerkeistä. Nimi ja etiketin kuva viittaavat vanhaan tapaan merkitä tynnyrit kellarissa viinin laadun mukaan piirtämällä tynnyrin päätyyn rypäleterttuja – parhaat tynnyrit saivat kuusi terttua! Makean täyteläinen, runsas ja kypsän luumuinen sekä kirsikkainen port löytää parinsa täyteläisistä suklaajälkiruoista ja voimakkaista juustoista.
Antica Formula 0.375 l
Antipastojen kaveriksi
Maailman ensimmäinen vermutti, joka on valmistettu vermuttien kehittäjän, Antonio Benedetti Carpanon vuoden 1786 ”Jumalten nektarin” reseptin mukaisesti vain luonnollisista raaka-aineista. Antica Formula on oikea vermuttien aatelinen, jossa erottuvat selkeät vaniljan aromit ja appelsiini. Suosittele asiakasta tarjoilemaan Antica Formula ilmakuivatun kinkun ja kovien juustojen kanssa.
(Tuotteesta on saatavilla myös 1,0l kokoinen pullo)
Zenato Amarone della Valpolicella Classico
Laadukkaat juustot ja suklaat
Herkullisin juhla-ateria päättyy Amaroneen. Kuivatuista rypäleistä valmistetun viinin rusinainen, viikunainen ja tumman kirsikkainen makumaailma kaipaa parikseen vain laadukasta juustoa tai palaa suklaata. Zenato Amaronen rypäleet tulevat Costalungan rinnetarhoilta, jossa köynnösten juuret hakevat mineraalit ja maun syvemmältä maaperästä, tehden viinin mausta runsaamman ja tiiviimmän.
Château de Nalys Châteauneuf-du-Pape Rouge
Roteva ja voimakas pari koville juustoille
Guigal hankki tämän yhden Châteauneuf-du-Papen vanhimmista viinitiloista vuonna 2017, ihastuttuaan sen ainutlaatuiseen terroiriin ja historiaan. Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, mustaherukkainen, pippurinen, kevyen suklainen viini ihastuttaa upealla voimakkuuden ja hienostuneisuuden tasapainolla ja on siksi upea seuralainen koville juustoille.

Calvet Sauternes Réserve du Ciron 0.375 l
Sinihomejuustolle tai maksapateelle
Kullankeltaisen jälkiruokaviinin tuoksu on hedelmäinen, mausteinen ja aromikas. Maultaan se on lempeän makea ja hapokas. Aistittavissa kiteytynyttä mandariinia, aprikoosihilloa ja sitrushedelmiä, joiden hyvä happamuus tasapainottaa rypäleiden omaa sokeripitoisuutta. Nautitaan sellaisenaan, jälkiruokien tai sinihomejuuston kera. Oiva pari myös maksapateen tai roquefort-juuston kaveriksi.

Feiler-Artinger Beerenauslese 0.375 l
Itävaltalainen helmi piirakoille
Itävaltalaisen huipputuottajan puhdaspiirteinen beerenauslese on valmistettu myöhään poimituista ja osittain jalohomeen kurtistamista rypäleistä. Makean hunajainen tuoksu muistuttaa persikoista ja kuivatuista aprikooseista. Maku on makea, toistaen tiiviisti tuoksun aromeja. Erinomainen kumppani hienostuneen illallisen päätteeksi homejuustoille, piirakoille (erityisesti omena-) ja linnunmaksalle.

Graham's Six Grapes Reserve Ruby Port lahjapakkaus
Suklaalle ja juustoille
Six Grapes on yksi Graham’sin vanhimmista portviinimerkeistä. Nimi ja etiketin kuva viittaavat vanhaan tapaan merkitä tynnyrit kellarissa viinin laadun mukaan piirtämällä tynnyrin päätyyn rypäleterttuja – parhaat tynnyrit saivat kuusi terttua! Makean täyteläinen, runsas ja kypsän luumuinen sekä kirsikkainen port löytää parinsa täyteläisistä suklaajälkiruoista ja voimakkaista juustoista.

Antica Formula 0.375 l
Antipastojen kaveriksi
Maailman ensimmäinen vermutti, joka on valmistettu vermuttien kehittäjän, Antonio Benedetti Carpanon vuoden 1786 ”Jumalten nektarin” reseptin mukaisesti vain luonnollisista raaka-aineista. Antica Formula on oikea vermuttien aatelinen, jossa erottuvat selkeät vaniljan aromit ja appelsiini. Suosittele asiakasta tarjoilemaan Antica Formula ilmakuivatun kinkun ja kovien juustojen kanssa.
(Tuotteesta on saatavilla myös 1,0l kokoinen pullo)

Zenato Amarone della Valpolicella Classico
Laadukkaat juustot ja suklaat
Herkullisin juhla-ateria päättyy Amaroneen. Kuivatuista rypäleistä valmistetun viinin rusinainen, viikunainen ja tumman kirsikkainen makumaailma kaipaa parikseen vain laadukasta juustoa tai palaa suklaata. Zenato Amaronen rypäleet tulevat Costalungan rinnetarhoilta, jossa köynnösten juuret hakevat mineraalit ja maun syvemmältä maaperästä, tehden viinin mausta runsaamman ja tiiviimmän.

Château de Nalys Châteauneuf-du-Pape Rouge
Roteva ja voimakas pari koville juustoille
Guigal hankki tämän yhden Châteauneuf-du-Papen vanhimmista viinitiloista vuonna 2017, ihastuttuaan sen ainutlaatuiseen terroiriin ja historiaan. Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, mustaherukkainen, pippurinen, kevyen suklainen viini ihastuttaa upealla voimakkuuden ja hienostuneisuuden tasapainolla ja on siksi upea seuralainen koville juustoille.