Jälkiruokajuomat joulun makeille herkuille ja juustoille

mitä viiniä joulupöytään

Mitä viiniä joulupöytään: Viinit makeille herkuille ja juustoille

Kalojen ja kinkun jälkeen onkin jo aika aterian lopulliselle huipennukselle; jälkiruoalle. Mausteiset kakut ja leivonnaiset, marjaiset jälkiruoat ja tummasuklaa kaikissa muodoissaan sekä suolaiset juustot ovat oivallisia etenkin portviinin seurassa.

Aterian jälkeen maistellaan myös yhtä sun toista juustoa. Voimakkaiden, kypsien juustojen kumppanina maistuu täyteläinen punaviini kuten Amarone, kun taas homejuustojen kanssa kelpaa nauttia makeaa jälkiruokaviiniä.

Mitä viiniä joulupöytään te valitsette?

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Calvet Sauternes Réserve du Ciron 0.375 l

Calvet Sauternes Réserve du Ciron 0.375 l

Jälkiruokaviinien kuningatar

Kullankeltaisen jälkiruokaviinin tuoksu on hedelmäinen, mausteinen ja aromikas. Maultaan se on lempeän makea ja hapokas. Nautitaan sellaisenaan, jälkiruokien tai sinihomejuuston kera.

Ranska 15,90€
Huber Riesling Auslese

Huber Riesling Auslese

Makea traisental

Kypsän keltaisten hedelmien, olkien ja karamellin aromien takaa erottuu jouluisetkin sävyt, neilikkaa ja kanelia. Ihana jälkiruuan tai sinihomejuuston siivittäjä.

Itävalta 16,98€
Graham's Late Bottled Vintage Port 2017

Graham's Late Bottled Vintage Port 2017

Klassinen portviini suklaalle ja juustoille

Graham’s Late Bottled Vintage Port (LBV) on laatuviini, joka sekoitetaan erinomaisen satovuoden parhaista viineistä. Toisin kuin kaksivuotiaana pullotettava “aito” vuosikertaportviini, LBV kypsyy neljästä kuuteen vuotta vanhoissa tammitynnyreissä; siitä termi ‘late bottled’. Klassinen yhdistelmä juustojen ja suklaisten jälkiruokien kanssa.

Portugali 23,75€
Antica Formula 0.375 l

Antica Formula 0.375 l

Aikamatka torinolaiseen luksukseen

Maailman ensimmäinen vermutti, joka on valmistettu vermuttien kehittäjän, Antonio Benedetti Carpanon vuoden 1786 ”Jumalten nektarin” reseptin mukaisesti vain luonnollisista raaka-aineista. Antica Formula on oikea vermuttien aatelinen, jossa erottuvat selkeät vaniljan aromit ja appelsiini. Aikamatka vanhaan torinolaiseen luksukseen on tässä!

(Tuotteesta on saatavilla myös 1,0l kokoinen pullo)

Italia 18,70€

Huippu vuosikerta

2010 vuosikertaa pidetään yhtenä parhaista vuosikerroista Sauternesissa. Tyylikäs jälkiruokaviini varusteltuna makeuden ja happojen tasapanoisella yhdistelmällä. Suussa maistuu kypsä sitruuna, persikka ja pehmeä ananas. Täydellinen kumppani sinihomejuustolle.

Ranska
Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Juhla-aterian kruunaaja

Herkullisin juhla-ateria päättyy Amaroneen. Kuivatuista rypäleistä valmistetun viinin rusinainen, viikunainen ja tumman kirsikkainen makumaailma kaipaa parikseen vain laadukasta juustoa tai palaa suklaata.

Italia 46,49€