Järjestä kotonasi olut-tasting!

Järjestä kotonasi olut-tasting!
Viinipostin kotitastingin teema on belgialaistyyppiset luostarioluet. Lisämausteena on yksi Roomasta kotoisin oleva aito trappist-olut, joka pannaan toimivan luostarin yhteydessä. Nämä hienoaromiset tuotteet ovat alkoholipitoisuudeltaan selkeästi vahvempia, mutta rakenteeltaan yllättävän raikkaita ja nautittavia.
  1. Paras lasi on tulppaaninmallinen. Jos erityisiä olutlaseja ei ole, käytä esimerkiksi isopesäisiä punaviinilaseja, joissa oluen tuoksut avautuvat yhtä hyvin
  2. Maista oluet viileinä - ei jääkylminä.
  3. Jätä pullon pohjalla oleva (pullokäymisessä tarvittu) pieni hiivasakka kaatamatta
  4. Ennen maistamista kannattaa haistaa vuorollaan jokaista olutta, tuoksut elävät ja muuttuvat oluiden lämmetessä lasissa - ensivaikutelma on usein tärkeä
  5. Maistelun välissä suun huuhtomiseksi riittää viileä vesi - ei jäinen
  6. Käytä oluita kuvaillessasi rohkeasti omia sanoja ja keskustele muiden maistajien kanssa

Tasting ohjeet ja tuotekuvaukset: Mikko Salmi

Lue Mikko Salmen kirjoitus olutmaailman seuraavasta trendistä, hiivasta, Viinipostin Viinikoulu osiossa!

Kiinnostuitko oluesta? Mikon kirja Olut! johdattelee sinut oluen mielenkiintoiseen maailmaan, loistava lahjaidea myös!

Suositukset

Brunehaut Ambrée Organic

Brunehaut Ambrée Organic

Meripihkainen ja samea. Tuoksussa kypsää ja kuivattua hedelmää, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Pientä rouheaa maltaisuutta myös. Maku on keskitäyteläinen, hedelmäinen ja hieman makea. Mausteisuutta ja marjaisuutta ilmenee. Jälkimaku on kuiva ja melko lyhyt, ilman katkeruutta.

Belgia 4,28€
Saint Martin Blonde Organic

Saint Martin Blonde Organic

Lounais-Ranskassa sijaitseva St Martinin luostari sai oikeuden panna olutta jo vuonna 1096. Siitä lähtien sen reseptit ovat pysyneet salaisina. Ainutlaatuisissa vanhoja perinteitä kunnioittavissa oluissa erityyppiset ohrat, humalat ja harvinaiset mausteet yhdistyvät taidolla, joka on noteerattu myös kansainvälisissä kilpailuissa.

Kauniin meripihkan värinen, hieman samea olut tuoksuu kutsuvasti greipille, keltaisille kukille, mandariininkuorille, kuivatuille heinille ja mantelille. Suussa kuivahko, pehmeä mutta raikas olut toistaa tuoksun makumaailman, ja pitkässä tiiviissä jälkimaussa esiintyy mietoa yrttisyyttä humalan hillityn kirpeällä säestyksellä. Tasapainoinen ja tyylikäs kokonaisuus nauttii esimerkiksi laadukkaan brieen ja camembertin seurasta!

Belgia 4,38€

Belgia