Järjestä kotonasi olut-tasting!

Viinipostin kotitastingin teema on belgialaistyyppiset luostarioluet. Lisämausteena on yksi Roomasta kotoisin oleva aito trappist-olut, joka pannaan toimivan luostarin yhteydessä. Nämä hienoaromiset tuotteet ovat alkoholipitoisuudeltaan selkeästi vahvempia, mutta rakenteeltaan yllättävän raikkaita ja nautittavia.
- Paras lasi on tulppaaninmallinen. Jos erityisiä olutlaseja ei ole, käytä esimerkiksi isopesäisiä punaviinilaseja, joissa oluen tuoksut avautuvat yhtä hyvin
- Maista oluet viileinä - ei jääkylminä.
- Jätä pullon pohjalla oleva (pullokäymisessä tarvittu) pieni hiivasakka kaatamatta
- Ennen maistamista kannattaa haistaa vuorollaan jokaista olutta, tuoksut elävät ja muuttuvat oluiden lämmetessä lasissa - ensivaikutelma on usein tärkeä
- Maistelun välissä suun huuhtomiseksi riittää viileä vesi - ei jäinen
- Käytä oluita kuvaillessasi rohkeasti omia sanoja ja keskustele muiden maistajien kanssa
Tasting ohjeet ja tuotekuvaukset: Mikko Salmi
Lue Mikko Salmen kirjoitus olutmaailman seuraavasta trendistä, hiivasta, Viinipostin Viinikoulu osiossa!
Suositukset
Brunehaut Ambrée Organic
Meripihkainen ja samea. Tuoksussa kypsää ja kuivattua hedelmää, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Pientä rouheaa maltaisuutta myös. Maku on keskitäyteläinen, hedelmäinen ja hieman makea. Mausteisuutta ja marjaisuutta ilmenee. Jälkimaku on kuiva ja melko lyhyt, ilman katkeruutta.

Brunehaut Ambrée Organic
Meripihkainen ja samea. Tuoksussa kypsää ja kuivattua hedelmää, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Pientä rouheaa maltaisuutta myös. Maku on keskitäyteläinen, hedelmäinen ja hieman makea. Mausteisuutta ja marjaisuutta ilmenee. Jälkimaku on kuiva ja melko lyhyt, ilman katkeruutta.