Järjestä kotonasi roseeviinitasting!

rosee

Rosee - tuo ihana kesäjuoma!

Kotitastingin teemana roseeviinit! Kutsu jälleen ystävät koolle ja maistelkaa näitä Viinipostin valitsemia rosee ihanuuksia! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut?

Viilennäthän roseeviinin hyvin ennen tarjoilua – mitä kevyempi viini, sitä viileämpi sen tulisi olla. Roseeviinit ovat parhaimmillaan 11-15°C:ssa.

Lataa tasting-alusta!

Ohjeet viinitastingiin
  1. Tulosta tasting-alusta jokaiselle osallistujalle
  2. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä, eli samassa järjestyksessä kuin ne ovat alempana esitetty.
  3. Asettele viinilasit alustalle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
  4. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
  5. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta.

Oletko miettinyt mistä roseeviinin kaunis väri on peräisin? Viiniposti selvitti onko viinin värin takana vaaleanpunaiset rypäleet vai jotain muuta. Lue knoppitieto täältä!

Jos kiinnostuit enemmän roseeviineistä lue vielä mielenkiintoinen artikkeli roseesta, maailmanlaajuisesti kasvavasta trendistä, täältä!

Suositukset

Zenato Rosé San Benedetto

Zenato Rosé San Benedetto

Herkullisen marjaisa mutta ihanan raikas ja sitruunainen viini, jonka  salaisuus on rinnetarhoilta Garda-järven yläpuolelta poimitut rypäleet. Gardan viilentävät tuulet  hidastavat rypäleiden kypsymistä, mikä takaa runsaan aromikkuuden  ja hyvän happotasapainon rypäleiseiin. Rondinella tuo viinin runsasta hedelmää, Pinot Noir rakennetta ja Cabernet Franc hentoa mausteisuutta.

 

Italia 12,48€
Roubine La Vie en Rose

Roubine La Vie en Rose

 

Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.

Palkitun viinin rypäleet Grenache, Cincault ja Syrah on poimittu valikoiduilta palstoilta yön viileydessä. Murskaamisen jälkeen rypäleiden kuorten on annettu luovuttaa väriään mehuun muutaman tunnin, jonka jälkeen mehu on käytetty viiniksi lämpökontrolloiduissa terästankeissa.

 Vaalean lohenpunainen viini tuoksuu mehukkaan marjaisalta. Siitä voi aistia ruusunmarjaa, raparperia, omenaa, mansikkaa ja rucolaa. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen kokonaisuus on maistuvan hedelmäinen, mutta tyylikkään gastronominen. Jälkimaussa vaihtelevat greippi, raparperi ja vastaleikattu ruoho. Tyylikäs roseeviini on loistava aperitiivi hyvin viilennettynä mutta erinomainen kumppani myös runsaille kaloille, kanalle, suolaisille kinkuille ja bouillabaisselle.

Ranska 17,79€
Tons de Duorum Rosé

Tons de Duorum Rosé

Ihastuttava roseeviini seurusteluun, salaateille tai aasialaiselle ruoalle Portugalin Dourosta

Portugali 14,68€