Järjestä kotonasi roseeviinitasting!

rosee

Rosee - tuo ihana kesäjuoma!

Kotitastingin teemana roseeviinit! Kutsu jälleen ystävät koolle ja maistelkaa näitä Viinipostin valitsemia rosee ihanuuksia! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut?

Viilennäthän roseeviinin hyvin ennen tarjoilua – mitä kevyempi viini, sitä viileämpi sen tulisi olla. Roseeviinit ovat parhaimmillaan 11-15°C:ssa.

Ohjeet viinitastingiin
    1. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä
    2. Asettele viinilasit pöydälle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
    3. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
    4. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta!

Oletko miettinyt mistä roseeviinin kaunis väri on peräisin? Viiniposti selvitti onko viinin värin takana vaaleanpunaiset rypäleet vai jotain muuta. Lue knoppitieto täältä!

Jos kiinnostuit enemmän roseeviineistä lue vielä mielenkiintoinen artikkeli roseesta, maailmanlaajuisesti kasvavasta trendistä, täältä!

Suositukset

Zenato Rosé San Benedetto

Zenato Rosé San Benedetto

Zenato on perheomisteinen viinitalo, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Nyt jo edesmennyt Sergio omasi vahvan vision alueen potentiaalista ja nykyisin taloa johtaa hänen lapset Nadia ja Alberto Zenato. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa uniikista Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella, Costalunga-tarhalta tulevat Amarone ja Ripassa. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä.

Italia 13,99€
Roubine La Vie en Rosé Organic

Roubine La Vie en Rosé Organic

Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.

Palkitun viinin rypäleet Grenache, Cincault ja Syrah on poimittu valikoiduilta palstoilta yön viileydessä. Murskaamisen jälkeen rypäleiden kuorten on annettu luovuttaa väriään mehuun muutaman tunnin, jonka jälkeen mehu on käytetty viiniksi lämpökontrolloiduissa terästankeissa.

Vaalean lohenpunainen viini tuoksuu mehukkaan marjaisalta. Siitä voi aistia ruusunmarjaa, raparperia, omenaa, mansikkaa ja rucolaa. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen kokonaisuus on maistuvan hedelmäinen, mutta tyylikkään gastronominen. Jälkimaussa vaihtelevat greippi, raparperi ja vastaleikattu ruoho. Tyylikäs roseeviini on loistava aperitiivi hyvin viilennettynä mutta erinomainen kumppani myös runsaille kaloille, kanalle, suolaisille kinkuille ja bouillabaisselle.

Edith Piafin laulu, La Vie En Rose = oodi elämälle, rakkaudelle ja arjen iloille! Upea kaiverrettu pullo.

Ranska 19,99€

Portugali