Järjestä kotonasi roseeviinitasting!

rosee

Rosee - tuo ihana kesäjuoma!

Kotitastingin teemana roseeviinit! Kutsu jälleen ystävät koolle ja maistelkaa näitä Viinipostin valitsemia rosee ihanuuksia! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut?

Viilennäthän roseeviinin hyvin ennen tarjoilua – mitä kevyempi viini, sitä viileämpi sen tulisi olla. Roseeviinit ovat parhaimmillaan 11-15°C:ssa.

Ohjeet viinitastingiin
    1. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä
    2. Asettele viinilasit pöydälle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
    3. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
    4. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta!

Oletko miettinyt mistä roseeviinin kaunis väri on peräisin? Viiniposti selvitti onko viinin värin takana vaaleanpunaiset rypäleet vai jotain muuta. Lue knoppitieto täältä!

Jos kiinnostuit enemmän roseeviineistä lue vielä mielenkiintoinen artikkeli roseesta, maailmanlaajuisesti kasvavasta trendistä, täältä!

Suositukset

Zenato Rosé San Benedetto

Zenato Rosé San Benedetto

Herkullinen ja marjaisa, Viinilehden Wine Awards vuoden roseeviini 2021. Ihanan raikas, marjaisa ja sitruunainen viini, jonka salaisuus piilee rinnetarhoilta Gardajärven yläpuolelta poimituissa rypäleissä. Gardan viilentävät tuulet hidastavat rypäleiden kypsymistä, mikä takaa rypäleiden runsaan aromikkuuden ja hyvän happotasapainon. Rondinella tuo viiniin runsasta hedelmää, Pinot Noir rakennetta ja Cabernet Franc hentoa mausteisuutta.

Italia 13,49€
Roubine La Vie en Rosé

Roubine La Vie en Rosé

Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.

Palkitun viinin rypäleet Grenache, Cincault ja Syrah on poimittu valikoiduilta palstoilta yön viileydessä. Murskaamisen jälkeen rypäleiden kuorten on annettu luovuttaa väriään mehuun muutaman tunnin, jonka jälkeen mehu on käytetty viiniksi lämpökontrolloiduissa terästankeissa.

Vaalean lohenpunainen viini tuoksuu mehukkaan marjaisalta. Siitä voi aistia ruusunmarjaa, raparperia, omenaa, mansikkaa ja rucolaa. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen kokonaisuus on maistuvan hedelmäinen, mutta tyylikkään gastronominen. Jälkimaussa vaihtelevat greippi, raparperi ja vastaleikattu ruoho. Tyylikäs roseeviini on loistava aperitiivi hyvin viilennettynä mutta erinomainen kumppani myös runsaille kaloille, kanalle, suolaisille kinkuille ja bouillabaisselle.

Edith Piafin laulu, La Vie En Rose = oodi elämälle, rakkaudelle ja arjen iloille! Upea kaiverrettu pullo.

Ranska 17,89€
Tons de Duorum Rosé

Tons de Duorum Rosé

Ihastuttava roseeviini seurusteluun, salaateille tai aasialaiselle ruoalle Portugalin Dourosta

Portugali 14,68€