Maailman parhaaksi non-vintage samppanjaksi valikoitui Charles Heidsieck Brut Réserve

samppanja charles

Samppanja Charles Heidsieck -  maailman palkituimpia samppanjoita

BWW- “The Best Wine of the World” eli “Maailman paras viini” -kilpailu on maailman suurin viinikilpailu niin viinien, kuluttajien kuin tuomareiden lukumäärissä mitattuna. Sitä tituleerataan maailman vaikeammaksi viinikilpailuksi, sillä toisin kuin muissa alan kilpailuissa, vain 1 % kilpailuun osallistuneista viineistä palkitaan. Kilpailu pitää sisällään kuusi kategoriaa: punaviinit, valkoviinit, roseeviinit, kuohuviinit, väkevöidyt viinit sekä samppanjakategoriat.

Kilpailun parhaaksi non-vintage samppanjaksi valikoitui Charles Heidsieck Brut Réserve, joka taannoin valittiin myös Viini-lehden Vuoden Samppanjaksi 2018.

Charles Heidsieck perusti nimeään kantavan samppanjatalon vuonna 1851. Hänen rohkean visionsa ja lannistumattoman työnsä tuloksena samppanjat löysivät tiensä aikanaan Euroopan seurapiirien ja kuninkaallisten hovien lisäksi myös Atlantin toiselle puolelle. Samppanjatalo vaihtoi omistajaa vuonna 2011, minkä myötä perinteikkään samppanjanvalmistajan viinit elävät uutta tulemistaan. Tänä päivänkin samppanja Charles Heidsieck haluaa kuplia viininystävien lasissa kaikkialla missä arvostetaan laadukasta samppanjaa ja sen ainutlaatuista perintöä. Kurkkaapa täältä vielä alkupalavinkkejä kuohuvien juomien kumppaniksi!

Suositukset

Charles Heidsieck Brut Reserve

Charles Heidsieck Brut Reserve

Vakiosamppanja, josta talon tyyli yleensä tunnistetaan, valmistetaan kunkin vuoden sadosta ja siihen lisätään nk. reserve-viinejä kellarimestarin määrittelemässä suhteessa. Reserve-viinit ovat parhaina vuosina varastoituja, laadukkaita viinejä, joiden avulla samppanjan laatu pidetään tasaisena satovuosien vaihteluista huolimatta.

Charles Heidsieck Brut Réserve -vakiosamppanjassa 8-10 vuotta vanhojen reserve–viinien osuus on peräti 40 % eli reilusti enemmän kuin yleensä. Satokauden viinit on valmistettu kaikista kolmesta lajikkeesta: Pinot Noir antaa sekoitukseen rakennetta, Pinot Meunier hedelmäisyyttä ja Chardonnay raikkautta ja eleganssia. Lisäksi samppanja kypsyy pitkään, peräti kolme vuotta, talon ainutlaatuisissa, roomalaisajalta peräisin olevissa kalkkikellareissa.

Charles Heidsieck Brut Réserve on syvän kullankeltaisen värinen samppanja, jonka tuoksu on moniulotteinen ja houkutteleva: tuoretta briossia, paahdettua kahvipapua, mangoa, aprikoosia, pistaasia ja mantelia. Suussa kuiva, hapokas ja mousseltaan intensiivinen. Maussa luumua, kypsää kirsikkaa ja kerroksittain nugaata ja kermaisuutta, pitkässä jälkimaussa hiven vaniljaa ja praliinia. Kypsä ja syvä viini runsaan reserveviinien määrän ja pitkän pullokypsytyksen ansiosta.

Samppanja sopii sellaisenaan nautittavaksi mutta voit parittaa sen myös esimerkiksi ostereiden, foie gras’n, pata negra-kinkun, katkarapujen ja kypsien juustojen kanssa.

Juhli alkavaa kesää maailman parhaalla non-vintage samppanjalla, Charles Heidsieck Brut Réservellä!

Ranska 56,20€