Maaliskuun uutuudet

Viinipostilla on jälleen tulossa uutuuksia Alkoihin maaliskuun aikana. Uutuuksissa niin punaista, valkoista kuin roseeta. Myös isommalle seurueelle jaettavaksi hanapakkaus!
Suositukset
Roger Ravoire ja hänen poikansa valmistavat viinejä Luberonin rinteiden juurella, Rhonen laakson ja Provencen alueiden rajamailla. Suvussa on pitkät juuret viininvalmistuksessa, ja Ravoirien taitoihin luottavat useat viininviljelijät niin Rhonessa kuin Provencessakin.
Rhone to the Bone on nimensä mukaisesti tyyppiesimerkki Côtes du Rhônen erinomaisista nuorista punaviineistä. Lasissa kirkkaan rubiininpunaisen värin reunat vivahtavat purppuraan luvaten tuoreutta ja heleää hedelmää. Ja sitä löytyy: antava mutta herkkä tuoksu on kirsikkainen ja vadelmainen, taustalla häivähtää myös lakritsia. Suussa kuiva ja keskitäyteläinen viini on niin ikään maukas ja mehevän marjainen. Silkkiset tanniinit tasapainottavat runsasta hedelmää ja jälkimaku on pyöreän herukkainen ja hieman mausteinen.
Grenache ja Syrah –rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä, ja sekä alkoholikäymisen että sitä seuranneen 4-5 viikon maseraation aikana mäskiä on sekoitettu aromien muhkeuden maksimoimiseksi. Viiniä on kypsytetty terästankeissa yhden vuoden ajan ennen pullotusta.
Viini on omiaan runsaan makuisille liharuoille, kuten lampaalle, porolle, hirvelle ja härälle. Mukava seuralainen myös koville juustoille!
Ranska
Tempore Generación 76 Organic Tempranillo
Bodegas Tempore syntyi monia sukupolvia viiniä viljelleen perheen intohimosta ja rakkaudesta maaperäänsä. Edellä aikaansa he päättivät astua kohti tuntematonta ja alkaa tuottaa omia viinejä luonnonmukaisin menetelmin. Generation 76 viittaa perheen sukupolveen, joka viinillään rikkoo rajoja. Se houkuttelee unohtamaan kaiken opitun ja kuuntelemaan, tuntemaan ja maistamaan.
Tempranillo-rypäleet on kerätty Bajo Aragonin alueen kalkkikivisiltä ja savisilta luomutarhoilta n. 560 metrin korkeudessa. Rypälemehua on kylmämaseroitu ennen luonnollista alkoholikäymistä, jonka jälkeen viiniä on kypsytetty kahden kuukauden ajan uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini sopii myös vegaaneille.
Tumman kirsikanpunainen viini tuoksuu runsaan kirsikkaiselle, luumuiselle, mustikoille, makealle lakritsalle ja pehmentävästä malolaktisesta käymisestä kertovalle jugurtille. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen viini jatkaa runsaalla hedelmäisyydellään, jota seuraa miellyttävä, pehmeän tanniininen jälkimaku.

Roger Ravoire ja hänen poikansa valmistavat viinejä Luberonin rinteiden juurella, Rhonen laakson ja Provencen alueiden rajamailla. Suvussa on pitkät juuret viininvalmistuksessa, ja Ravoirien taitoihin luottavat useat viininviljelijät niin Rhonessa kuin Provencessakin.
Rhone to the Bone on nimensä mukaisesti tyyppiesimerkki Côtes du Rhônen erinomaisista nuorista punaviineistä. Lasissa kirkkaan rubiininpunaisen värin reunat vivahtavat purppuraan luvaten tuoreutta ja heleää hedelmää. Ja sitä löytyy: antava mutta herkkä tuoksu on kirsikkainen ja vadelmainen, taustalla häivähtää myös lakritsia. Suussa kuiva ja keskitäyteläinen viini on niin ikään maukas ja mehevän marjainen. Silkkiset tanniinit tasapainottavat runsasta hedelmää ja jälkimaku on pyöreän herukkainen ja hieman mausteinen.
Grenache ja Syrah –rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä, ja sekä alkoholikäymisen että sitä seuranneen 4-5 viikon maseraation aikana mäskiä on sekoitettu aromien muhkeuden maksimoimiseksi. Viiniä on kypsytetty terästankeissa yhden vuoden ajan ennen pullotusta.
Viini on omiaan runsaan makuisille liharuoille, kuten lampaalle, porolle, hirvelle ja härälle. Mukava seuralainen myös koville juustoille!

Tempore Generación 76 Organic Tempranillo
Bodegas Tempore syntyi monia sukupolvia viiniä viljelleen perheen intohimosta ja rakkaudesta maaperäänsä. Edellä aikaansa he päättivät astua kohti tuntematonta ja alkaa tuottaa omia viinejä luonnonmukaisin menetelmin. Generation 76 viittaa perheen sukupolveen, joka viinillään rikkoo rajoja. Se houkuttelee unohtamaan kaiken opitun ja kuuntelemaan, tuntemaan ja maistamaan.
Tempranillo-rypäleet on kerätty Bajo Aragonin alueen kalkkikivisiltä ja savisilta luomutarhoilta n. 560 metrin korkeudessa. Rypälemehua on kylmämaseroitu ennen luonnollista alkoholikäymistä, jonka jälkeen viiniä on kypsytetty kahden kuukauden ajan uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini sopii myös vegaaneille.
Tumman kirsikanpunainen viini tuoksuu runsaan kirsikkaiselle, luumuiselle, mustikoille, makealle lakritsalle ja pehmentävästä malolaktisesta käymisestä kertovalle jugurtille. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen viini jatkaa runsaalla hedelmäisyydellään, jota seuraa miellyttävä, pehmeän tanniininen jälkimaku.