Syyskuun uutuudet

Syyskuun uutuudet

Hei viininystävä, oletko kuulolla? Nyt hemmotellaan teitä keräilijöitä, herkkusuiden herkkusuita, kulinaristisia tovereita!

Elokuun lopulla Alkon valikoimiin saapui toinen toistaan mielenkiintoisempia (ja herkullisia) viiniuutuuksia: ainutlaatuinen Mallorcalta tuleva viini, maailman palkituimpiin samppanjataloihin lukeutuvan Charles Heidsieckin 100 % Chardonnay rypäleistä valmistettu Blanc de Blancs, portviinien guruilta eli Graham’sin perheeltä 20-vuotias Tawny, historiallinen vuosikerta legendaarisen Franco Biondi-Santin tekemänä sekä paroni de Ladoucetten magnumkokoinen Sancerre! Näiden herkkujen lisäksi löytyy myös olutta, luomu cavaa ja punkku!

Klikkaa itsesi ostoksille Alkon verkkokauppaan tai tarkista alla olevien Alko-linkkien kautta tuotteiden myymäläsaatavuus.

Suositukset

La Faula

La Faula

Mallorcalta tuleva  ainutlaatuinen, lämpimän auringon kypsyttämä ja raikkaan merituulen raikastama viini, joka on hienostuneen tasapainoinen ja runsaan rehevä. Luomuviljelty tila sijaitsee upean luonnon keskellä ja sen historia vie aina 1500-luvulle saakka.

Luomuviljellyt tarhat sijaitsevat tilan läheisyydessä upean puuston ja eläimistön ympäröimänä, noin 270 metrin korkeudessa keskellä saarta. Ilmasto on lämmin mutta viileät ja suolaiset merituulet tekevät ilmastosta ihanteellisen ja säilyttää viinit raikkaina. Maaperä on kerrostunutta, saven, soran ja kalkkikiven sekoitusta.

Valikoidut rypäleet on poimittu käsin. Viini on käynyt alkoholikäymisen 25°C inox-tankeissa, minkä jälkeen viiniä on kypsytetty 5 kuukautta ranskalaisissa 300 litran tammitynnyreissä.

Runsaassa tuoksussa mm. tummia marjoja, lakritsia, mausteita ja syksyn lehtiä. Maku on melko runsas ja samettinen, mutta samalla herkullisen raikas ja tasapainoinen. Kypsien marjojen, hennosti tupakan ja tallin sävyttämä jälkimaku.

Vegan friendly, Luomu

Espanja, IGP Mallorca 16,49€
Josep Masachs La Brava Cava Semi Seco Organic

Josep Masachs La Brava Cava Semi Seco Organic

Josep Masachs on perheomisteinen viinituottaja, joka vuodesta 1920 lähtien on valmistanut sekä cavaa että alueensa kuplimattomia viinejä. Heidän filosofiansa on huolehtia kestävästä luonnosta myös seuraavien sukupolvien nautittavaksi ja antaa viiniensä ilmentää rakasta Välimeren rannikkoseutuaan.

Viini sisältää tasapuolisesti kaikkia kolmea cavan perinteistä lajiketta: Macabeuta, Parelladaa ja Xarel-loa. Samppanjan tavoin cavan kuplakäyminen on tapahtunut pulloissa, jonka jälkeen viinin on annettu kypsyä hiivasakkansa päällä vähintään 9 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitustaan, makeuttavaa lisäystään ja pullotustaan.

Vaaleankeltainen viini tuoksuu viekoittelevan hedelmäiseltä: siitä voi aistia makeaa päärynää, kypsää vihreää omenaa, hunajamelonia, vaaleita kukkia sekä aavistuksen omenapiirakkaa. Suussa puolimakea hedelmäisyys ryhdistyy omenaisten happojen ja runsaiden mutta pehmeiden kuplien ansiosta ja kokonaisuus jättää jälkeensä lempeän ja kepeän tunnelman.

Vegaani, Luomu, Ympäristövastuullinen pakkaus

Espanja 9,98€

Saksan suosituimman kuohuviinintuottajan uutuus Alkoissa!

Puolikuivan ja keskihapokkaan kuohuvan makumaailma on kukkaisen hedelmäinen ja aromikas. Se sointuu kauniisti niin maljankohotukseen kuin kasviruokien, valkoisen kalan ja äyriäisten kumppaniksi.

Saksa

Pariisilainen käsityöolut, josta löydät pienen yrttimäisen humalan aromin ja kevyen jälkipuraisun. Se on keskitäyteläinen, hedelmäinen, hunajainen ja greippinen. Sopii erinomaisesti aperitiiviksi tai kalan ja äyriäisten kanssa.

Ranska