Viini kana-salviapastalle - Mitä viiniä pastan kanssa?

mitä viiniä pastan kanssa

Mitä viiniä pastan kanssa tulisi nauttia?

Pastakastike vaikuttaa viininvalintaan, kurkkaa alta siis syksyisen rustiikkisen kana-salviapastan kylkeen sopivat viinit!

Lisää klassisia viini ja ruoka yhdistelmiä Syö & Juo -osiostamme!

Ja herkullisia pastareseptejä tietenkin K-Ruoan reseptipankista!

Suositukset

Tussock Jumper Pinot Noir

Tussock Jumper Pinot Noir

Tussock Jumper on kansainvälinen viinimerkki, jonka viinit on valikoitu eri puolilta maailmaa. Tussock Jumperin viiniasiantuntijat 11 eri maasta etsivät sopivia viinitiloja ja viinejä, jotka pullotetaan paikallisesti, mutta myydään yhteisen kansainvälistä laatua edustavan merkin alla. Jokaista viiniä edustaa paikallinen eläin – punaisessa jumper-villapaidassa! Lataa Tussoc Jumper AR App ja etiketin eläimet kertovat viineistä laajennetussa todellisuudessa!

Ranskan lempeästi kumpuilevassa kalkkisessa savimaassa kasvavat Pinot Noir -rypäleet saattavat päätyä myös villisian suuhun – ja mikäpä olisi ranskalaisempaa kuin villisika sekä viini!

Helposti lähestyttävä viini on varsin lempeä tuttavuus: se tarjoilee metsän marjoja, kuten vadelmaa, mustikkaa ja karpaloa, ja kevyehkö kokonaisuus on maltillisen hapokkuuden ja tanniinien ansiosta miellyttävän suunmyötäinen. Jälkimaultaan hieman mokkainen viini sopii grillatulle possulle ja nahastaan maustetulle kanalle, mutta myös pizzoille ja pastoille tai suolaisille pikkupaloille.

Ranska 12,90€
Ravoire & Fils Rhone to the Bone Rouge

Ravoire & Fils Rhone to the Bone Rouge

Roger Ravoire ja hänen poikansa valmistavat viinejä Luberonin rinteiden juurella, Rhonen laakson ja Provencen alueiden rajamailla. Suvussa on pitkät juuret viininvalmistuksessa, ja Ravoirien taitoihin luottavat useat viininviljelijät niin Rhonessa kuin Provencessakin.

Rhone to the Bone on nimensä mukaisesti tyyppiesimerkki Côtes du Rhônen erinomaisista nuorista punaviineistä. Lasissa kirkkaan rubiininpunaisen värin reunat vivahtavat purppuraan luvaten tuoreutta ja heleää hedelmää. Ja sitä löytyy: antava mutta herkkä tuoksu on kirsikkainen ja vadelmainen, taustalla häivähtää myös lakritsia. Suussa kuiva ja keskitäyteläinen viini on niin ikään maukas ja mehevän marjainen. Silkkiset tanniinit tasapainottavat runsasta hedelmää ja jälkimaku on pyöreän herukkainen ja hieman mausteinen.

Grenache ja Syrah –rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä, ja sekä alkoholikäymisen että sitä seuranneen 4-5 viikon maseraation aikana mäskiä on sekoitettu aromien muhkeuden maksimoimiseksi. Viiniä on kypsytetty terästankeissa yhden vuoden ajan ennen pullotusta.

Viini on omiaan runsaan makuisille liharuoille, kuten lampaalle, porolle, hirvelle ja härälle. Mukava seuralainen myös koville juustoille!

Ranska 14,68€