Viini kasviskeitto Ribollitalle

viini kasvisruoan kanssa

Millainen viini kasvisruoan kanssa sopii?

Jos padassa höyryää tuhdimpi kasviskeitto, testaa ainakin näitä viinejä!

Italian Toscanasta kotoisin oleva kasvis-papukeitto ”Ribollita” (= ”uudelleen keitetty”) on mehevän maukas kylmien kelien lämmittäjä. Tätä maukasta keittoa kelpaa tarjota suuremmallekin joukolle, ja kelpaa se kasvisyöjillekin! Raaka-aineiden edullisuus ei muuten rasita kukkaroakaan, laitetaanko siis testiin? Reseptin löydät täältä!

Kruunaa italialainen hetkesi alla olevilla italialaisilla viineillä!

Lisää kasvisruokareseptejä löydät K-Ruoan monipuolisesta reseptipankista!

Viinin ja ruoan klassisia yhdistelmiä löydät puolestaan täältä!

Suositukset

Poggio al Tufo Rompicollo

Poggio al Tufo Rompicollo

Erinomaisen hintalaatusuhteen omaava monikäyttöinen ruokaviini seuraa supertoscanalaisten esimerkkiä blendillä, jossa paikallista Sangiovesea täydentää rustiikki Cabernet Sauvignon. Vivahteikkaan yrttinen ja mehevä punaviini sopii pariksi niin toscanalaisen mehevän Ribollita keiton kanssa, kuin rehevien yrttisten liharuokien ja kovien juustojen kanssa.

Viinilehti: **** tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, Luonteikas viini, Edullinen ostos

Italia 13,28€
Dal Cero Selverello Cortona Syrah

Dal Cero Selverello Cortona Syrah

Tiilenpunainen Dal Cero Selverello punaviini on selvästi kehittynyt ja täyteläinen. Tuoksu on hienostuneen moniulotteinen ja maussa voi aistia mustaherukkaa, luumua ja karhunvatukkaa. Tämä runsas ja aromikas punaviini on hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia tai mehevän Ribollita keiton.

Italia 18,90€
Villa Antinori Rosso

Villa Antinori Rosso

Klassikkoviini, joka luotiin alunperin ensimmäiseksi kypsytyksestä nauttivaksi chiantiksi vuonna 1928. Sittemmin mm. syrah’sta runsautta ja mausteisuutta saanut viini muutettiin Toscana IGT:ksi vuonna 2001.

Kypsät liharuoat, lammas ja kovat kypsystetyt juustot nauttivat viinin seurasta.

Italia 18,99€