Viini kasvisruoalle: Reseptivinkki ja viinit

viini kasvisruoalle

Millainen viini kasvisruoalle sopii?

Jos padassa höyryää tuhdimpi kasviskeitto, testaa ainakin näitä viinejä!

Italian Toscanasta kotoisin oleva kasvis-papukeitto ”Ribollita” (= ”uudelleen keitetty”) on mehevän maukas kylmien kelien lämmittäjä. Tätä maukasta keittoa kelpaa tarjota suuremmallekin joukolle, ja kelpaa se kasvisyöjillekin! Raaka-aineiden edullisuus ei muuten rasita kukkaroakaan, laitetaanko siis testiin?

Reseptin löydät täältä!

Kruunaa herkutteluhetkesi alla olevilla mehevillä viineillä!

Lisää kasvisruokareseptejä löydät K-Ruoan monipuolisesta reseptipankista!

Suositukset

Poggio al Tufo Rompicollo

Poggio al Tufo Rompicollo

Erinomaisen hintalaatusuhteen omaava monikäyttöinen ruokaviini seuraa supertoscanalaisten esimerkkiä blendillä, jossa paikallista Sangiovesea täydentää rustiikki Cabernet Sauvignon. Vivahteikkaan yrttinen ja mehevä punaviini sopii pariksi niin toscanalaisen mehevän Ribollita keiton kanssa, kuin rehevien yrttisten liharuokien ja kovien juustojen kanssa.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️ = Luonteikas viini, EDULLINEN OSTOS

Italia 13,28€
La Faula

La Faula

Mallorcalta tuleva auringon kypsyttämä ja raikkaan merituulen raikastama luonteikas viini, joka on hienostuneen tasapainoinen ja runsaan rehevä. Luomuviljelty tila sijaitsee upean luonnon keskellä ja sen historia vie aina 1500-luvulle saakka. Viini taipuu kauniisti runsaiden pastojen, pataruokien, lampaan, sienien ja pienriistan kanssa. Ribollita keiton mehevä maku on mitä oivallisen pari tälle espanjalaiselle hurmurille!

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️ = Luonteikas viini, EDULLINEN OSTOS

Espanja 16,49€
Louis Latour Pinot Noir Cuvée Latour

Louis Latour Pinot Noir Cuvée Latour

Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. 

Tässä tumman rubiininpunaisessa, täyteläisessä ja silkkisen keskitanniinisessa viinissä maistuu raikas mustaherukka, karpalo sekä kevyitä yrttien ja lakritsin vivahteita. Kepeät hapot tasapainottavat viinin maun pehmeäksi ja marjaiseksi. Loistava yhdistelmä rustiikkisen ribollita keiton kanssa, mutta kokeilemisen arvoinen myös riistalintujen, pataruokien ja grillatun lihan sekä kypsien juustojen kanssa.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, Valmis mutta kehittyy

Ranska 29,90€