Viinipostin palkitut viinit Finnish Wine Awards -kilpailussa!

Finnish Wine Awards

Viiniposti niitti jälleen mainetta ja kunniaa loistokkailla viineillään! Tällä kertaa Viinipostin viinejä palkittiin uudessa Finnish Wine Awards -kilpailussa.

Mikä on Finnish Wine Awards?

Viinikilpailu syntyi Samuil Angelovin ( Ravintoloitsija Muru Catering, Suomen Sommelierit ry:n Puheenjohtaja, Maailman Sommelier -järjestön hallituksen jäsen ) ja Jukka Routalan (Business Manager Hartwall, IWSC International Wine and Spirit Competition Judge) ajatuksesta tuoda kansainvälisen tason viinikilpailu Suomeen. Mika Vanne (Altia Ltd ja IWC International Wine Challenge Judge ) liittyi porukkaan möhemmin.

Koimme että Suomesta puuttuu kansainväliset mitat kattava viinikilpailu joka toisi maahantuojille ja viininvalmistajille mahdollisuuden jättää viininsä ulkopuolisen tahon arvioitaviksi riippumatta viinin hinnasta. FWA ottaa kantaa itsessään viiniin, sen laatuun, potentiaaliin ja makuun. Vain viini ratkaisee! Samalla paneelilla on arvosteltavana esim. eri hintaisia Chianteja ja paras viini voittaa! Näin voimme antaa kuluttajille ammatimaisen näkökulman heidän viinivalintoihinsa esim. Alkon hyllyltä jos ja kun viinistä löytyy FWA:n myöntämät pisteet ja tarra. Vastaavaa viiniarvostelua ei Suomessa ole aikaisemmin ollut.” kertoo Jukka Routala.

(Lähde: https://fwacompetition.fi/)

Oletko jo testannut myös Vuoden Valkoviiniä? Pikaisesti kauppalistalle ja Alkoon nappaamaan omasi!

Suositukset

Gold 92,7 p

Maailman palkituimpiin kuuluva multi-vintage samppanja palkittiin jälleen kullalla! Charles Heidsieck nappasi kisan toiseksi parhaat pisteet.

Syvän kullankeltaisen samppanjan tuoksu on moniulotteinen ja houkutteleva: tuoretta briossia, paahdettua kahvipapua, mangoa, aprikoosia, pistaasia ja mantelia. Suussa kuiva, hapokas ja mousseltaan intensiivinen. Maussa luumua, kypsää kirsikkaa ja kerroksittain nugaata ja kermaisuutta, pitkässä jälkimaussa hiven vaniljaa ja praliinia.

Ranska

Gold 90,3 p.

Itävallan “nestemmäiselle kullalle” kultaa – nappaa tämä herkku jälkiruoan kaveriksi!

Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese on saanut maailmalla lempinimen ”nestemäinen kulta” sen upeasta kullankeltaisesta väristään sekä suorastaan huumaavasta makeudestaan. Tässä viinissä on hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan ja se onkin varma valinta, kun haluat herkullisen jälkiruokaviinin.

Itävalta
Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering

Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering

Silver Outstanding 89,5 p.

Tyylikäs Alsacelainen arvoriesling, joka voitti myös vuonna 2018 Vuoden Viinit -kilpailussa kultaa valkoviinisarjassa sekä valittiin Vuoden Viiniksi 2018!

Hieno mineraalinen viini kala- ja äyriäisruokien kanssa. Loistava viini siis niin joulupöydän kalaherkkujen kylkeen, kuin pukinkonttiin viininystävälle.

Ranska 33,49€
Clarendelle White

Clarendelle White

Silver 87,9 p.

Amerikkalainen sijoittaja Clarence Dillon vieraili Bordeaux´ssa vuonna 1934 ja ihastui maailmankuuluun Chateau Haut-Brioniin siinä määrin, että osti tilan seuraavana vuonna. Tänään Dillonin perhe omistaa myös mm. Chateau La Mission Haut-Brionin sekä Saint-Emilionin Château Quintuksen.

Clarendelle Blanc on sekoitus Bordeaux´n vaaleita lajikkeita: hedelmäistä Sémillonia, aromikasta Sauvignon Blancia sekä kukkaista Muscadellea. Sen muhkean hedelmäisissä aromeissa on aprikoosia, persikkaa, greippiä, yrttejä, ja jälkimaussa miellyttävää mineraalisuutta. Suutuntumaltaan Clarendelle on kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen, erinomainen kumppani jopa kermaisille kanaruoille, mutta myös perinteisesti vuohenjuustolle ja vaaleille pastaruoille sekä runsasmakuisille kaloille.

Ranska 24,50€

Silver 86,8 p.

Alsacen pienin Grand Cru, Kanzlerberg on vain kolmen hehtaarin kokoinen!

Monipuolinen ja tasapainoinen sitrushedelmien täyttämä maku, jota elävöittää raikas hapokkuus sekä mineraalisuus. Tämä selkeäarominen ja puhdas viini tukee erityisen hyvin vaalean kalan herkkiä makuja. Loistava kumppani myös savustetulle kalalle, esimerkiksi nieriälle, taimenelle tai lohelle.

Ranska
Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Silver 86,1 p.

Tälle kuohuvalle satelee mitaleja! Engel Crémant palkittiin myös Viini-lehden Vuoden Kuohuviiniksi 2018!

Tyylikäs, harmoninen ja elegantti kuohuviini ranskalaiselta tuottajalta. Ryhdikäs luomukuohuviini sopii niin maljankohutukseen kuin ruoan, kuten valkoisen kalan, äyriäisten ja kasvisruoan kanssa nautittavaksi.

Ranska 17,98€