Viinisuositukset grillipizzalle

viini pizzan kanssa

Mikä viini pizzan kanssa sopii?

Pizza ansaitsee arvoisensa kumppanin lasin täytteeksi. Kesällä täydellinen viini pizzalle on pirskahtelevan raikas valkoviini tai hyvin viilennetty roseeviini. Valmista mansikka-gorgonzolapizzat grillissä tai vaihtoehtoisesti perinteinen tomaatti-mozzarellapizza ja nautiskele raikkaan kylmillä kyytipojilla, alla suosituksemme!

Lisää herkullisiä pizzarespetejä löytyy tietenkin K-Ruoan sivuilta!

Suositukset

Espanja
Roubine La Vie en Rosé Organic

Roubine La Vie en Rosé Organic

Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.

Palkitun viinin rypäleet Grenache, Cincault ja Syrah on poimittu valikoiduilta palstoilta yön viileydessä. Murskaamisen jälkeen rypäleiden kuorten on annettu luovuttaa väriään mehuun muutaman tunnin, jonka jälkeen mehu on käytetty viiniksi lämpökontrolloiduissa terästankeissa.

Vaalean lohenpunainen viini tuoksuu mehukkaan marjaisalta. Siitä voi aistia ruusunmarjaa, raparperia, omenaa, mansikkaa ja rucolaa. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen kokonaisuus on maistuvan hedelmäinen, mutta tyylikkään gastronominen. Jälkimaussa vaihtelevat greippi, raparperi ja vastaleikattu ruoho. Tyylikäs roseeviini on loistava aperitiivi hyvin viilennettynä mutta erinomainen kumppani myös runsaille kaloille, kanalle, suolaisille kinkuille ja bouillabaisselle.

Edith Piafin laulu, La Vie En Rose = oodi elämälle, rakkaudelle ja arjen iloille! Upea kaiverrettu pullo.

Ranska 19,99€
Tommasi Chiaretto Granara Rosé

Tommasi Chiaretto Granara Rosé

Raikas ja hedelmäinen rosé Italian Gardajärven läheisyydestä on perinteinen kylmien alkupalojen (salumien) ja tuorejuustojen seuralainen!

Tämä elegantti Chiaretto tulee Fossa Granaran tilalta, jossa rypäleitä viljellään niin Bardolino kuin Chiaretto viinejä varten. Chiaretto viinit ovat Gardan alueella perinteisiä ja tyypillisiä.

Italia 14,39€