Vuoden Viinit

vuoden viini

Menestystä Vuoden Viinit kilpailussa - Vuoden Viini 2018 Schlumberger Saering!

Viiniposti keräsi hienon mitalisaaliin Vuoden Viinit -kilpailusta. Viinipostille napsahti myös koko kisan voitto, sillä Vuoden Viini 2018 on Schlumberger Saering!

Lue Schlumberger Saeringistä ja muista Viinipostin palkituista viineistä.

Kokeile ja ihastu!

Jokavuotisen Vuoden Viinit -kilpailun tarkoituksena on löytää hinta-laatu suhteeltaan parhaat viinit Suomen markkinoilta. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat viiniagentit ja viinien maahantuojat edustamillaan viineillä. Tänä vuonna Vuoden Viinit -kilpailuun ilmoittautui yli 32 viinien maahantuojaa, yhteensä 832 viinillä. Vuoden Viinit -kilpailu järjestettiin jo 21 kerran.

Suositukset

Vuoden viini 2018

Vuoden Viini kilpailun tuomaristo luonnehti voittajaa seuraavasti:

”Vaaleankeltaisen viinin avoin ja rehevä tuoksu on moniulotteinen, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, hunajainen, hennon yrttinen ja hieman pähkinäinen. Viini on kuiva, erittäin hapokas ja sen maussa toistuu tuoksun moniulotteinen aromipaletti. Kypsä hedelmäisyys yhdessä tiukan hapokkuuden kanssa tekevät viinistä maukkaan ja tasapainoisen kokonaisuuden. Hieno tyylikäs viini, jolla on pitkä ja polveileva jälkimaku.”

Lue lisää Alsacen pullotetusta kullasta täältä!

Katso Schlumberger Saeringille täsmäresepti täältä! Voittajan kanssa sopii loistavasti grillattu kala, mangosalsa ja grillattu avokado!

Ranska
Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Finques Reserva

Kultaa sarjassa 2 Euroopan punaviinit, hinta 12-17 euroa

Myös punaviinien sarjassa Viiniposti keräsi mainetta. Tuomaristo luonnehti Perelada 5 Finquesiä seuraavasti:

“Tummanpunaisen viinin runsas, melko kehittynyt tuoksu on paahteinen ja siitä voi löytää myös kuivattuja hedelmiä, nahkaisuutta, vaniljaa ja punaisia marjoja. Tasapainoinen maku on täyteläinen, kypsän tanniininen ja keskihapokas. Siitä voi löytää kuivattuja hedelmiä, tummia kypsiä marjoja ja hentoa nahkaisuutta. Viinillä on hieno rakenne ja pitkä hyvä jälkimaku.”

Espanja 18,99€
Franck Millet Sancerre

Franck Millet Sancerre

Hopeaa sarjassa 9 Euroopan valkoviinit, hinta yli 17 euroa

Tuomariston luonnehdinta:

“Väriltään vaalean vihertäväkeltaisen viinin tyylikkäästä tuoksusta löytyy kypsää hedelmää, ruohoa ja mineraalisuutta. Viinin elegantti maku on kuiva ja hapokas. Siitä on löydettävissä mineraalia, herukan lehteä ja kypsää limeä. Viinillä on pitkä happojen ja herukkaisuuden kantama jälkimaku.”

Ranska 23,90€

Pronssia sarjassa 7 Euroopan valkoviinit, hinta alle 12 euroa

Myös eurooppalaisissa valkoviineissä tuli menestystä. Tässä tuomariston kommentit:

“Hyvin vaalean vihertäväkeltainen viini, jonka tuoksusta voi aistia ruohoa, herukanlehteä ja vihreää omenaa. Viini on kuiva, tasapainoisen hapokas ja kypsän oloinen toistaen tuoksun aromimaailmaa. Tyypillinen, melko runsas sauvignon blanc viini.”

Ranska

Pronssia sarjassa 20 Kuohuviinit, hinta alle 13 euroa

Kuohuviineissä Herres Riesling Extra Trocken NV voitti pronssia. Tuomaristo luonnehti tätä kuplivaa ystävää seuraavasti:

“Väriltään sitruunankeltaisen viinin tuoksu on runsas ja siitä on löydettävissä sitrushedelmiä, mehiläisvahaa sekä yrttisyyttä. Viinin kuiva, keskihapokas ja kypsän hedelmäinen maku noudattelee tuoksun aromimaailmaa. Kokonaisuutena viini on miellyttävä, tasapainoinen ja pitkä.”

Saksa