Syyskuinen Itävalta paljasti kauneimmat kasvonsa!

Syyskuinen Itävalta paljasti kauneimmat kasvonsa!

Viini-ja golfmatka Itävaltaan tyydytti niin golfin- kuin viininjanoisetkin!

Syyskuun lopun Itävalta oli kauniimpi kuin olisimme ikinä voineet kuvitellakaan! Ajoitus oli kohdallaan, sillä pääsimme seuraamaan viinien sadonkorjuuta golfin lomassa. Aurinko paistoi kuin viimeistä päivää, ja iho nautti +28°C lämpötilan salliessa jälleen pikku mekot, shortsit ja sandaalit – koti-Suomessa kun oli jo pipot kaivettu esiin. Turistisesongin päätyttyä kävelykadut, museot, ravintolat ja golfkentät olivat mukavan rauhallisia emmekä joutuneet kertaakaan odottelemaan.

Itävalta on kohteena varsin näppärä: vain kahden tunnin suoran lennon lisäksi myös maan sisäiset siirtymät sujuvat liukkaasti pienessä ja hyvän tieverkoston omaavassa maassa. Maa on täynnä historiaa, herttaisia pikkukaupunkeja, majesteettisia luostareita ja kuuluisia viinitiloja. Pienen porukan kanssa oli mukava päättää yhdessä vaikkapa pienestä ylimääräisestä mutkasta – ja yhtensä päivänä suuntasimme omiin suuntiimme: osa Fontanan golfkentälle, osa Wieniin ja osa Burgenlandiin Neusiedlerseen rannalle.

Mailuxin tyyliin kuuntelimme toiveita ja räätälöimme matkaa niiden mukaan.

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa: katso ja ihastu!

#viinipostireissaa #mailux @liisahuttuhiltunen

Itävalta 3

Itävalta on täynnä historiallisia helmiä: kuvassa Melkin luostari ja sen juurella sijaitseva pikkukaupunki Melk.

Itävalta 4

Benediktinerstift Göttweib näkyy jo kaukaa. Sen terassilta sijaitsevasta ravintolasta oli hienot näkymät alas viinitarhoille.

 

Itävalta 5

Yksi ihastuttavimmista "löydöistä" oli hotellimme Schloss Dürnstein , jonka 1100-luvulla rakennetussa alkuperäisessä linnassa on ollut vangittuna myös Rikhard Leijonamieli... Nykyään sitä hallinnoi Thieryn perhe tarjoten vierailleen silmiä hivelevää luksusta.

Itävalta 6

Hotelli Schloss Dürstein on upea sekä sisältä että ulkoa. Ulko-uima-allas oli vielä kuin parhaimpana kesäpäivänä, mutta hotellin Spa tarjoaa rentoutusta myös sään viiletessä.

Itävalta 2

 

Wachau, Kremstal ja Kamptal ovat tunnettuja vanhoja viinialaueita. Erityisen mieleenpainuva oli kuitenkin pieni DAC Traisental , jossa Markus Huber hurmasi meidät upean mineraalisilla ja tiivisaromisilla rieslingeillään ja grüner veltlinereillään. Taisipa muuan ikäännytetty palstaviini päätyä matkaamaan kotiviinikaappia kohti...

Itävalta 7

Lenz Moserin taattu laatu on tuttua myös meillä Suomessa. Historiallinen viinitalo on yksi Itävallan menestyneimmistä!

Itävalta 8

Adamstalin golfkentällä henki salpautui: 9. reikä pelattiin 800 metrissä, ja taukokioski tarjosi Itävaltalaisia leikkeleitä vuoristonäkymissä – vain Heidi puuttui!

Itävalta 9

Diamond Golf & Country Clubilla on kaksi 18 reikäistä huipputason kenttää. European Tour pelattiin täällä vain hieman ennen meitä – oli hauskaa, vaikka veteen taisi kyllä pari palloa vierähtää...

Itävalta 10

 

Muiden pelatessa Fontanan golfkentällä me viininjanoisimmat vierailimme Burgenladin viinialueella Neusiedlerseen rannalla. Rustin keskiaikainen vapaakaupunki on herttainen, vanha viinikaupan keskus.

 

Itävalta 11

Sadonkorjuu oli täydessä vauhdissaan, ja viinien maistelun lisäksi saimme opastusta rypäleiden valikoivaan poimimiseen. Lue Viinipostin artikkeli Feiler-Artingerista täältä!

#viinipostireissaa #mailux @liisahuttuhiltunen